Seminaaripäivän innostavat puheet ja työpajat tarjosivat 100 mahdollisuutta oppia

Aamun aluksi päivän pääpuhujat johdattivat meitä paremman johtajuuden, ja ennenkaikkea uskaltamisen ja hyvä itseluottamuksen teemoihin. Pääpuhujat Risto Siilasmaa, Peter Vesterbacka, Bruce Oreck ja Suvi Haimi jakoivat osallistujille luottamusta omaan johtamiseen ja rohkeutta uskoa suuriin unelmiin.

”Hyvä johtaminen perustuu aina hyvää itsetuntemukseen. Sen lisäksi parhaita johtajia yhdistää kyky sytyttää muita”, muistutti Risto Siilasmaa. Ja jaksoi pitää positiivista mieltä yllä huolimatta ylle langenneesta rankkasateesta.

Peter Vesterbacka peräänkuulutti oikeanlaista asennetta. ”Olemme hyviä olemaan turhan vaatimattomia. Uskaltakaa tehdä, olkaa rohkeita, asettakaa tavoitteet korkealle! Mikään ei ole mahdotonta”, kannusti Vesterbacka.

Puheiden jälkeen oli aika taas hetken aikaa hengähtää, nauttia lounasta ja sen jälkeen siirtyä kohti iltapäivän työpajoja ja paneelikeskusteluita. Keskustelut jatkuivat työpajoissa, joissa erilaisista johtajuusteemoista alustivat esimerkiksi Irja Askola, Tommi Laitio, Leena Mörttinen ja Ville Tolvanen. Sen sijaan että oltaisiin tyydytty vain istumaan ja keskustelemaan työpajoissa pohdittiin asioita myös saunoen, vaeltaen tai vaikkapa askarrellen.

Päivän päätteeksi kokoonnuttiin kaikki yhteen 400 metristen pöytien ääreen syömään yhdessä Suomen luonnon kunniaksi. Herkkuaterian jälkeen oli hetki aikaa hengähtää ennenkuin ryhdytään tunnelmoimaan hämärtyvässä illassa ensin yhteislaulun ja myöhemmin bändin tahdissa. Tai aina voi suunnistaa, tai leikkiä, tai lähteä vaikka kuutamomelomaan 🙂