Paneelikeskustelut

Sunnuntain ensimmäinen paneeli klo 10.00-10.45  

“Arvoista käytäntöön – toimivatko partion arvot arjessa?”

Partiotoimintaa Suomessa ohjaa partion maailmanjärjestöjen, WOSMin ja WAGGGSin, määrittelemä arvopohja. Suomessa partion arvopohja on määritelty Suomen Partiolaisten peruskirjassa. Arvopohjaa ilmentävät esimerkiksi partiolupaus ja partioihanteet. Toimivatko partion arvot kuitenkaan arjessa? Osaammeko kertoa arvoista partiolaisille, sidosryhmille tai vanhemmille?  Voidaanko partiotoimintaa tällä hetkellä toteuttaa niin, että arvot aidosti toteutuvat arjessa?

Muun muassa näihin kysymyksiin etsimme paneelissa vastauksia. Osallistumalla paneeliin olet osa valtakunnallista partion arvokeskustelua ja vaikutat partion arvojen tulkintaan!

Panelisteinamme ovat mm.: Kimi Uosukainen, Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtaja
Veera Hatakka, Pinkkipartio ry – Pink Scouter rf:n puheenjohtaja

Sunnutain toinen paneeli klo 11.15-12.00

Partiolainen avoimemman ja yhdenvertaisemman yhteiskunnan rakentajana – kuka, mitä, miten? -paneelikeskustelu

Maailman muuttuessa ja globalisaation edetessä yhteiskunnallinen keskustelu on kiihtynyt – ja koventunut.  Yksi partion kasvatustavoitteista on se, että partiolainen osaa toimia yhteiskunnassa ja vaikuttaa ympäristössään ja arvopohjaan on kirjattuna aktiivinen yhteiskunnallinen osallistuminen. Mitä se juuri nyt tarkoittaa?

Paneelikeskustelussa pohditaan, millainen on avoin ja yhdenvertainen yhteiskunta. Kenen tehtävänä on rakentaa sitä? Mitä juuri minä voin tehdä yhdenvertaisemman yhteiskunnan puolesta? Miten? Miten ottaa osaan maahanmuutosta käytävään keskusteluun rakentavasti – mikä siinä nyt mättää? Miten maahanmuuttajat tulisi kohdata toimijoina esimerkiksi partio-ohjelmaa järjestettäessä?

Tule kuuntelemaan, osallistumaan keskusteluun ja ammentamaan inspiraatiota ja käytännön vinkkejä sekä partiotyöhön että syksyn arkeen!

Paneelissa keskustelevat:

  • Leo Jäppinen, pitkän linjan partiolainen ja suomi toisena kielenä opettaja
  • Maryan Abdulkarim, toimittaja, feministi ja kansalaisaktivisti
  • Abdirahim ”Husu” Hussein, järjestöaktiivi, mediapersoona ja Helsingin kaupunginvaltuutettu.

Paneelin juontaa Inka Kyllönen.

Paneelin järjestävät Suomen Partiolaisten Sata uutta tapaa tehdä partiota –hanke https://100uuttatapaa.fi/  ja Globaalit muuttoliikkeet – menetetyt ennakkoluulot -globaalikasvatushanke http://parempimaailma.partio.fi/globaalikasvatus/globaalikasvatushankkeet/