Puhujat

Johtajatulien ensimmäiset puhujat on nyt julkaistu!

Partio tarjoaa vuosittain tuhansille nuorille ja aikuisille johtamiskokemuksia. Partion vapaaehtoistyössä opitut johtamisen taidot ja saadut kokemukset eivät hyödytä vain partiota vaan partiolaiset tuovat ne mukanaan myös työelämään ja muuhun arkeensa. Johtajatulilla kokoonnumme yhteen inspiroitumaan paremmasta johtamisesta.  Viikonlopun tavoitteena on antaa jokaiselle osallistujalle eväitä parempaan johtajuuteen. Näihin tavoitteisiin päästään paitsi yhdessä tekemällä ja keskustelemalla, myös kiinnostavien ja innostavien johtamisen asiantuntijoiden avulla.

Tänä vuonna Johtajatulilla on viisi teemaa, joihin key-note puhujat ja kouluttajat workshopeissa keskittyvät:

  • Parempaa johtamista – Miten Suomi saadaan nousuun paremman johtamisen avulla?
  • Kovaa osaamista – Miten partiossa opittuja taitoja voi hyödyntää työelämässä?
  • Tulevaisuuden tekijä – Mitä taitoja meidän pitää oppia tulevaisuutta varten?
  • Eettinen johtajuus – Miten johtamalla voidaan yrityksiä ohjata eettisemmille vesille?
  • Vapaaehtoisten johtaminen – Mitä vapaaehtoisten johtaminen on arjessa? Miten se muuttuu tulevaisuudessa

Viikonlopun ohjelma rakentuu parasta aikaa ja seminaariohjelman tekijöitä paljastetaan pikkuhiljaa. Tähän mennessä julkaistut puhujat aakkosjärjestyksessä:

Viljakaisa Aaltonen
Johanna Ikäheimo
Jenni Jalava
Jussi Karttila
Katleena ”Skeitti” Kortesuo
Lauri Luoto
Tanja Mantere
Juha Mustonen
Leena Mörttinen
Bruce J. Oreck
Antti Puro
Timo Ritakallio
Panu Routila
Risto Siilasmaa
Katariina ”Kata” Valkeapää

Viljakaisa Aaltonen

Kuvaaja: Pirjo Silveri

Viljakaisa Aaltonen vetää Leadin Oy:ssä teollisuusasiakkaisiin keskittyvää businessyksikköä, eli vastaa sen kannattavuudesta, tarjonnasta sekä asiakkaiden että työntekijöiden tyytyväisyydestä. Viljakaisa toimii tällä hetkellä akelana ja harrastaa vaeltamista niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänet tunnetaan erityisesti Hämeessä Hämeen piirin entisenä varajohtajana ja Ilves 06 -leirin varajohtajana.

 

 

 

 

Johanna Ikäheimo

Johanna Ikäheimo on Lappset Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja henkilöstöjohtaja sekä Ruotsin kunniakonsuli. Hän on toiminut tienraivaajana ensimmäisenä naispuolisena varapuheenjohtajana EK:n korkeimmissa toimielimissä eli toiminut sekä Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksessa että Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtajana. Johanna on myös Partiosäätiön neuvottelukunnan jäsen.

 

 

 

Jenni Jalava

Jenni Jalava on sekä lelumaailman mestari että partiomaailman konkari. Jenni työskentelee tuotekategoriajohtajana Martinex Oy:ssä, joka on tunnettu mm. Afrikantähti-pelistään sekä Mauri Kunnas- ja Muumi tuotteistaan. Partiossa Jennin sydäntä lähellä on erityisesti partiokilpailut, niin järjestäjän kuin kisailijankin näkökulmasta.

 

 

 

 

Jussi KarttilaJussi Karttila toimii verkkovideoalustatoimittaja Qbrick:n Suomen maajohtajana ja vastaa Media & Entertainment -asiakassegmentistä Pohjoismaissa. Hän on pitkän linjan partiolainen ja ollut muun muassa paljon kisatoiminnassa mukana niin järjestäjänä kuin kisailijanakin. Tällä hetkellä Jussi toimii lähinnä omien partiolaislasten vanhemman roolissa Liedon Eränkävijöissä.

 

 

 

Katleena ’Skeitti’ Kortesuo on moniosaajanainen, joka tekee mitä tahtoo. Hän on muun muassa viestinnän kouluttaja, bloggaaja, tietokirjailija, Jaarlin Poikien Susi-vartion johtaja ja viikinkimiekkailija. Skeittin paras osaaminen löytyy kriisiviestinnästä, markkinoinnista, esiintymisestä, sekä someen ja mediaan liittyvistä aiheista.

 

 

 

 

Lauri Luoto on pitkän linjan konkari sekä HR maailmassa, että partiossa. Hän on juuri valittu Psyconin toimitusjohtaja ja on myös yksi osakkaista. On hienoa saada Lauri taas mukaan pitämään workshoppia, sillä hän sai paljon hyvää palautetta viime Johtajatulilla.

 

 

 

 

Tanja MantereTanja Mantere toimii tällä hetkellä Postin varhaisjakelusta vastaavana aluepäällikkönä. Hän on kovissa liemissä keitetty johtaja, joka on kolunnut sekä kotimaiset että kansainväliset konepajat kuin niiden pääkonttoritkin. Vapaa-ajallaan Tanja kirjottaa työelämä ja johtamisaiheista Kara Kuumana –blogia.

 

 

 

 

Juha MustonenJuha Mustonen työskentelee Gofore Oy:llä Senior Adviserina, vastaten yrityksen asiakkaiden digitalisaatioon ja organisaatioiden kehittämiseen liittyvistä kehityshankkeista. Partiolaisena Jumu tunnetaan parhaiten pestistään Roihun yhteistyöpäällikkönä, vastaten Finnjamboreen ja sen yritys/yhteisökumppaneiden välisen yhteistyömallin kehittämisestä.

 

 

 

 

Perheyritysten liitto, Leena Mörttinen.

Kuvaaja: Vesa Laitinen.

Leena Mörttinen on Perheyritysten liiton toimitusjohtaja. Hän on väitellyt valtiotieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistossa kansantaloustieteestä. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Elinkeinoelämän keskusliiton kilpailukyky ja kasvu vastuualueen johtajana, Nordean pääekonomistina sekä neuvonantajana Suomen Pankissa ja vanhempana ekonomistina Euroopan Keskuspankissa. Hän on Metsäliiton Osuuskunnan hallituksen jäsen ja aikaisemmin toiminut mm. Teollisuussijoituksen, LähiTapiolan Eläkeyhtiön ja Oulun yliopiston hallituksissa. Partiosäätiön neuvottelukunnan jäsen.

 

 

 

Bruce J. Oreck on juristi ja liikemies, joka parhaiten tunnetaan Suomessa siitä, että hän on toiminut Yhdysvaltain Suomen Suurlähettiläänä. Hän on muun muassa perustanut hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtäävän Zero Carbon Initiative -järjestön, kirjoittanut useita verotusta käsitteleviä kirjoja ja voittanut useita Coloradon mestaruuksia kehonrakennuksessa. Tällä hetkellä hän toimii Aalto-yliopistossa luennoitsijana.

 

 

 

Antti PuroAntti Puro toimii Cloettalla suunnittelu- ja logistiikkajohtajana. Hän on myös toinen seikkailuhuvipuisto Flowpark Oy:n perustajista. Antti on tunnettu partiokisa-aktiivina niin kilpailijana kuin järjestäjänä. Hän on mm. toiminut Kylmääki talvi-SM-kisojen johtajana ja voittanut Turun Sinikotkien Wanhad Kotkad -vartion kanssa useita SM-mitaleita. Antin tämän hetkinen rooli partiossa on tukea omien lasten partioharrastusta.

 

 

 

Timo RitakallioTimo Ritakallio on työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja ja Olympiakomitean puheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan tekniikan tohtori, oikeustieteen maisteri sekä lisäksi hänellä on MBA tutkinto. Timo toimii myös Partiosäätiön neuvottelukunnan jäsenenä.

 

 

 

 

Panu Routila on kauppatieteen maisteri ja Konecranes -konsernin toimitusjohtaja. Hänellä on pitkä johtamiskokemus teknologiateollisuudesta ja pääomasijoitusyhtiöistä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Panu on myös Partiosäätiön neuvottelukunnan jäsen.

 

 

 

 

Risto Siilasmaa

Risto Siilasmaa on Nokia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja, joka on ohjannut Nokian haastavan muutoksen läpi matkapuhelinyhtiöstä verkko- ja teknologiayhtiöksi. Hän on F-Secure Oyj:n perustaja ja sydämeltään yrittäjä, mutta myös aktiivisesti mukana useissa eurooppalaisissa ja aasialaisissa vaikuttajaryhmissä. Risto on tullut tunnetuksi aloittelevien yritysten bisnesenkelinä. Hän toimii myös Partiosäätiön neuvottelukunnan puheenjohtajana.

 

 

 

Katriina ValkeapääKatriina ”Kata” Valkeapää toimii Viestintä- ja markkinointipäällikkönä Puunjalostusinsinöörit ry:ssä. Hän on varmasti meille kaikille paljon tunnetumpi kuitenkin naisena, joka tiimeineen sai somen liekkeihin Roihusta. Katriina toimii Suomen Partiolaisten hallituksessa vastaten viestinnästä ja markkinoinnista.

Puhujia julkaistaan lisää joka viikko, pysy siis kuulolla!