Puhujat

Tänä vuonna Johtajatulilla on viisi teemaa, joihin pääpuhujat ja kouluttajat työpajoissa keskittyvät:

Viikonlopun ohjelma rakentuu parasta aikaa ja seminaariohjelman tekijöitä paljastetaan joka viikko.

Lauantaiaamupäivän pääpuhujat

Suvi Haimi on Sulapac Oy:n toimitusjohtaja, joka on kerännyt menestyksekkään tiimin Sulapac Oy:n taakse haastamaan muovin pakkausmarkkinoilla. Sulapac on kehittänyt yhden maailman ekologisimmista pakkausmateriaaleista, joka on muovin kaltainen, mutta ei sisällä lainkaan muovia. Suvi päätti lähteä tutkijasta yrittäjäksi, jotta voisi paremmin toteuttaa visiotaan biomateriaalien hyödyntämisestä maailmalla.

 

 

 

 

 

 

Bruce J. Oreck on juristi ja liikemies, joka parhaiten tunnetaan Suomessa siitä, että hän on toiminut Yhdysvaltain Suomen Suurlähettiläänä. Hän on muun muassa perustanut hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtäävän Zero Carbon Initiative -järjestön, kirjoittanut useita verotusta käsitteleviä kirjoja ja voittanut useita Coloradon mestaruuksia kehonrakennuksessa. Tällä hetkellä hän toimii Aalto-yliopistossa luennoitsijana.

 

 

 

 

 

Risto SiilasmaaRisto Siilasmaa on Nokia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja, joka on ohjannut Nokian haastavan muutoksen läpi matkapuhelinyhtiöstä verkko- ja teknologiayhtiöksi. Hän on F-Secure Oyj:n perustaja ja sydämeltään yrittäjä, mutta myös aktiivisesti mukana useissa eurooppalaisissa ja aasialaisissa vaikuttajaryhmissä. Risto on tullut tunnetuksi aloittelevien yritysten bisnesenkelinä. Hän toimii myös Partiosäätiön hallintoneuvoston puheenjohtajana.

 

 

 

 

 

Peter Vesterbacka keskittyy tällä hetkellä rakentamaan Suomesta yhteyksiä Kiinaan, kehittämään Suomenlahden alueen houkuttelevuutta liiketoimintakeskuksena. Lightneer-yhtiön brändijohtajana hän luotsaa koulutusosaamisen ja pelillistetyn oppimisen vientiä kansainvälisille markkinoille. Slushin perustaja uskoo edelleen nuorten innostamisen voimaan ja eteenpäin viemiseen.

 

Parempaa johtajuutta

Parempaa johtajuutta teeman työpajat löytyvät omalta sivultaan.

Viljakaisa Aaltonen

Kuvaaja: Pirjo Silveri

Viljakaisa Aaltonen Viljakaisa vetää teollisuusasiakkaisiin keskittyvää businessyksikköä eli vastaa sen kannattavuudesta, tarjonnasta sekä asiakkaiden että työntekijöiden tyytyväisyydestä. Viljakaisa toimii tällä hetkellä akelana ja harrastaa vaeltamista niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänet tunnetaan erityisesti Hämeessä Hämeen piirin entisenä varajohtajana ja Ilves 06 -leirin varajohtajana.

 

 

 

 

 

 

 

Mia AspegrénMia Aspegrén on psykologian ja kulttuuritieteen maisteri ja johdon suorahakuun keskittyneen Momentous Oy:n toimitusjohtaja. Hän on toiminut aiemmin henkilöstön kehittämisjohtajana ja johdon kehittäjänä isoissa kansainvälisissä organisaatioissa sekä johdon ja esimiestyön valmentajana ja rekrytointikonsulttina. Parempaa johtamista, parempi Suomi on Mian intohimo, ja oppimaansa hyvästä johtamisesta ja työyhteisötaidoista hän jakaa Johtamispsykologi-blogissaan.

 

 

 

 

 

Ossi AuraOssi Aura on tutkija, kehittäjä ja konsultti. Hän on työskennellyt työpaikkaliikunnan ja työhyvinvoinnin kehittämistehtävissä. Auran tutkimustoiminta on painottunut strategisen hyvinvoinnin johtamiseen ja henkilöstötuottavuuteen.

 

 

 

 

 

 

 

Minna Huotilainen.

Kuva: Otavamedia / Kari Hautala

Minna Huotilainen on tekniikan tohtori ja kognitiotieteen dosentti ja työskentelee Uppsalan sekä Helsingin yliopistoissa. Hän on aivotutkija, joka on innostunut soveltamaan neurotieteen uusimpia tuloksia ihan tavallisen elämän, myös työelämän palvelukseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Karoliina Jarenko on Filosofian Akatemian toimitusjohtaja, tutkija ja kirjailija. Hän uskoo, että tulevaisuudessa menestyvät vain sellaiset organisaatiot, jotka osaavat yhdistää ihmisten oppimisunelmat organisaation tavoitteisiin ja synnyttää ilmapiirin, jossa työyhteisö uskaltaa luoda joka päivä uutta. Karoliina on entinen partiolainen ja pyrkii vapaa-aikanaan siirtämään voimakasta luontosuhdetta mahdollisimman hyvin kahdelle pienelle lapselleen.

 

 

 

 

 

Lauri LuotoLauri Luoto on pitkän linjan konkari sekä HR maailmassa, että partiossa. Hän on juuri valittu Psyconin toimitusjohtaja ja on myös yksi osakkaista. On hienoa saada Lauri taas mukaan pitämään workshoppia, sillä hän sai paljon hyvää palautetta viime Johtajatulilla.

 

 

 

 

 

 

 

Tanja MantereTanja Mantere toimii tällä hetkellä Postin varhaisjakelusta vastaavana aluepäällikkönä. Hän on kovissa liemissä keitetty johtaja, joka on kolunnut sekä kotimaiset että kansainväliset konepajat kuin niiden pääkonttoritkin. Vapaa-ajallaan Tanja kirjottaa työelämä- ja johtamisaiheista Kara Kuumana –blogia.

 

 

 

 

 

 

 

Juha MustonenJuha Mustonen työskentelee Gofore Oy:llä Senior Adviserina, vastaten yrityksen asiakkaiden digitalisaatioon ja organisaatioiden kehittämiseen liittyvistä kehityshankkeista. Partiolaisena Jumu tunnetaan parhaiten pestistään Roihun yhteistyöpäällikkönä, vastaten Finnjamboreen ja sen yritys/yhteisökumppaneiden välisen yhteistyömallin kehittämisestä.

 

 

 

 

 

 

Eeva PitkänenEeva Pitkänen on innostava valmentaja ja kirjailija. Hänen ydinosaamisalueita ovat ryhmien johtaminen tiimeiksi, vuorovaikutus sekä roolien tasapaino toimivassa tiimissä. Eeva hyödyntää valmennuksessaan erityisesti toiminnallisia menetelmiä, huumoria, ratkaisukeskeisyyttä ja sosiometriaa. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

 

 

 

 

 

 

Taru Pulkkinen a Finn-Texan and Head of Customer Relations at digital marketing agency Kuulu PLC, has found her own path in leadership combining her business economy, law and theology studies.  Her passion lies in seeking to understand the human behavior and the values that drive an individual. Her last project within the Scout organization was the Finnjamboree Roihu, at which she acted as the Financial Manager.

 

 

 

 

 

 

Merja Ranta-ahoMerja Ranta-aho toimii Elisan henkilöstöjohtaja ja on koulutukseltaan työpsykologi.  Hän työskentelee päivittäin muun muassa ihmisten, johtamisen, organisaation ja kulttuurin sekä laadun ja erinomaisuuden kehittämisen parissa. Merja on kokenut partiolainen, joka on osallistunut useiden lippukuntien, piirin ja keskusjärjestön tehtäviin. Merjan mielestä johtamisesta voi oppia lisää joka päivä mikä näkyykin erinomaisesti hänen nykyisissä partiopesteissään sekä Ko-Gi kouluttajana sekä mentorina.

 

 

 

 

 

Sari Rautio on neljän nuoren äiti Hämeenlinnan Sairiosta, joka jakaa aikansa kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja Sitran johtavan asiantuntijan tehtävissä. Rautio toimii Kuntaliiton hallituksessa ja ennakoi tulevaa myös Valtion liikuntaneuvostossa. Harrastuksena arkiliikunta, pyöräily, lukeminen, ystävät ja ihana elämä.

 

 

 

 

 

 

Timo RitakallioTimo Ritakallio on työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja ja Olympiakomitean puheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan tekniikan tohtori, oikeustieteen maisteri sekä lisäksi hänellä on MBA tutkinto. Timo toimii myös Partiosäätiön neuvottelukunnan jäsenenä.

 

 

 

 

 

 

 

Kristiina SilverKristiina Silver on pitkänlinjan terveydenhuoltoalan ammattilainen, terveydenhuollon maisteri, Validia kuntoutuksen toimitusjohtaja ja kuntoutuksen toimialayhdistyksen hallituksen jäsen. Hän on toiminut useassa vapaaehtoisjärjestössä mm. ohjaajana sukellusseurassa ja SPR:ssä. Kristiina tällä hetkellä Etelä-Suomen Alpin hallituksen puheenjohtaja ja Skisport hallituksen varajäsen.

 

 

 

 

 

 

Dan Soback on johtajuuteen erikoistunut puhuja, kirjoittaja ja coach. Hänellä on taustallaan yli 10 vuoden kokemus johtajuuden kehittämisen parissa. Oman valmennustyön lisäksi hän on myös yksi Suomen kokeneimmista coachingtaitojen kouluttajista ja coaching-alan tunnettu toimija. Aikaisemmin urallaan hän on toiminut mm. valmennusyritysten johtotehtävissä, tehnyt strategiatyöhön liittyvää tutkimusta sekä vastannut Pohjoismaisen ohjelmistoyrityksen henkilöstöjohtamisesta

 

 

 

 

 

Petri SuhonenPetri Suhonen on kahden teini-ikäisen partiolaistytön isä ja eläköitynyt kansainvälinen erotuomari, joka digitalisoi kokonaisia toimialoja työkseen Euroopan parhaassa työpaikassa, Vincitissä. Ruuhkavuodet sekä työn tekemisen ajasta ja paikasta riippumaton vapaus vei miehen kuilun partaalle, jolloin hän sai oivalluksen: luova työ tarvitsee ympärilleen johtamista! Itsensä johtamista!

 

 

 

 

 

 

Sari Torkkolan kirja Lean asiantuntijatyön johtamisessa (Alma Talent Pro) voitti Suomen Ekonomien arvostetun vuoden 2016 paras yrityskirja -palkinnon keväällä 2017. Tivi on valinnut Sarin 100 IT-vaikuttajaa -listalleen vuosina 2015 ja 2016. Sari on koulutukseltaan tietotekniikan DI, Lean-johtaja ja Lean Six Sigma Black Belt. Hän on toiminut ilmailu- ja puolustuskonserni Patrian tietohallintojohtajana 11 vuoden ajan. Palvelujen johtamisesta hänellä on kokemusta myös markkinointi- ja konsultointijohtajan rooleissa.

 

 

 

 

 

Katriina Valkeapää

 

Katriina “Kata” Valkeapää toimii Viestintä- ja markkinointipäällikkönä Puunjalostusinsinöörit ry:ssä. Hän on varmasti meille kaikille paljon tunnetumpi kuitenkin naisena, joka tiimeineen sai somen liekkeihin Roihusta. Katriina toimii Suomen Partiolaisten hallituksessa vastaten viestinnästä ja markkinoinnista.

 

 

 

 

Sanna Varpukari on toiminut Sovelto Oyj:n toimitusjohtajana sen alkutaipaleelta asti jo kohta 20 mielenkiintoista vuotta. Hän uskoo, että tulevaisuudessa suomalaiset ovat maailman rennoin ja tuottavin kansa. Ihmisten unelmat ja yhteisöjen visiot on mahdollista saavuttaa jatkuvan oppimisen keinoin. Esteet voitetaan yhteistyöllä.

 

 

 

 

 

 

Ulla Vilkman on vanhempi konsultti ja valmentaja, joka työssään Master Suomella auttaa työyhteisöjä kehittämään omaa johtamistaan. Ullalla on kokemusta myös vapaaehtoistoiminnan johtamisesta nuorkauppakamarissa sekä verkostojen johtamisesta aiemmalta uraltaan. Ullalta on ilmestynyt kirja Etäjohtaminen – Tulosta joustavalla työllä (Talentum 2016) sekä Hyvän johtamisen työkalupakki (Ideapakka 2017).

Kovaa osaamista

Kovaa osaamista -teeman työpajat löytyvät omalta sivultaan.

Heidi Ahokallio-LeppäläHeidi Ahokallio-Leppälä on Hämeen ammattikorkeakoulun vararehtori sekä henkilöstö- ja kehitysjohtaja. Hän on väitellyt Tampereen yliopistossa kasvatustieteistä osaamisen johtamisen teemalla. Hänellä on pitkä kokemus erilaisista henkilöstöjohtamisen tehtävistä sekä yksityisissä että julkisissa organisaatioissa. Heidi toimii tällä hetkellä myös kahden partiolaisen äitinä ja muistelee lämmöllä omaa partioaikaa.

 

 

 

 

 

 

Emmi HelleEmmi Helle on multiosaaja: kauppatieteiden maisteri, lääkäri ja geenitutkija. Hän on juuri palannut kahden vuoden postdoc-tutkimusjaksolta Stanfordin yliopistosta Kaliforniasta. Emmi toimii lastentautien erikoistuvana lääkärinä Helsingin Lastenklinikalla ja jatkaa Helsingin yliopistossa postdoc-tutkimustaan, jossa hän etsii geeneistä ja ympäristötekijöistä syitä synnynnäisten sydänvikojen kehittymiselle. Emmin kotilippukunta on Littoisten Pirtapiiat.

 

 

 

 

 

Niilo IkonenNiilo Ikonen on arkkitehti, Avarrus Arkkitehdit Oy:n osakas ja Uusi Kaupunki Kollektiivi Oy:n hallituksen jäsen. Hän on arkkitehtina ollut tiimeineen kehittämässä myös partiolaisten kiinteistöjä muun muassa Kiljavalla ja Kavalahdessa. Viimeisimmässä partiopestissään Niilo vastasi Roihun leirikokemusjohtajana leirialueen ja -rakenteiden suunnittelusta.

 

 

 

 

 

 

Jenni JalavaJenni Jalava on sekä lelumaailman mestari että partiomaailman konkari. Jenni työskentelee tuotekategoriajohtajana Martinex Oy:ssä, joka on tunnettu mm. Afrikantähti-pelistään sekä Mauri Kunnas- ja Muumi tuotteistaan. Partiossa Jennin sydäntä lähellä on erityisesti partiokilpailut, niin järjestäjän kuin kisailijankin näkökulmasta.

 

 

 

 

 

 

Juha KaarioJuha Kaario on aktiivisena perustajaosakkaana kahdessa kasvuyrityksessä, Varaani Works ja Newelo. Haastava, mutta palkitseva startup yrityksen arki on siis tullut hänelle tutuksi, kuten myös pienten ja suurtenkin yritysten rohkeat matkat kansainvälisille pelikentille. Partiossa hän vaikuttaa Tampereen Eräpoikien taustavoimissa, erityisesti Eräpoikien kannatusyhdistyksen hallituksessa.

 

 

 

 

 

 

Annina Kainu on opettaja ja tutkija, jota kiinnostavat kestävät yhteiskunnalliset ja taloudelliset ratkaisut ja järjestelmät. Partiossa Anninan pestit liittyvät erityisesti vapaaehtoisten tukemiseen pesteissään ja siihen, että jokainen löytäisi itselleen sopivan tavan kehittää osaamistaan, osallistua ja vaikuttaa. Annina on SP:n Osaamisverkoston puheenjohtaja, Globaalikasvatushankkeen puheenjohtaja, ja VBL 1/2017 fasilitaattori.

 

 

 

 

 

Lauri Kaunisto on Tampereen Eräpoika ja edelleen aktiivinen omassa lippukunnassaan ja Hämeen piirissä. Lauri perusti Leo Nokelaisen ja kahden muun Eräpojan kanssa viisi vuotta sitten Ubitecin, joka on teollisuusautomaatioon ja tekniseen jätehuoltoon erikoistunut kunnossapitopalvelu. Yrityksen kasvun salaisuus on oikeiden osaajien ja yhteistyökumppaneiden aktiivinen etsiminen ja löytäminen. Erikoisosaajien kyvyt yhdistämällä on luotu toimiva palvelukokonaisuus. Lauri Kaunisto hallintotieteen kandidaatti sekä Ubiteckin talouspäällikkö ja headhunter.

 

 

 

 

 

Antti “Aake” Kerola työskentelee ammatillisena erityisopettajana Ammattiopisto Luovilla. Hän opettaa tieto- ja viestintätekniikan aineita, auttaa osaamisen tunnistamisessa ja liittämisessä osaksi opintoja. Antti on toiminut tietoliikennekouluttajana sekä ohjelmistoliiketoiminnan markkinoinnin esimies- ja tukitehtävissä. Aake toimii tällä hetkellä koulutusohjaajana, Suomen Partiolaisten e-oppimisryhmässä, paikallisyhdistys Toimareissa ja on kolmen partiotytön vanhempi. Aiemmin hän oli Pohjanmaan Partiolaisten piirinjohtaja ja partioneuvoston jäsen.

 

 

 

 

 

Mari Kokko on Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja, jonka intohimona on innostaminen ja asioiden ratkaiseminen. Aiemmin Mari on työskennellyt mm. viestintätoimisto Ellun Kanoissa viestinnän tekijänä, keskustalaisten ministerien erityisavustajana ja toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ssa asiantuntijatehtävissä. Johtajatuliin mennessä perheen koiranpentu on ehtinyt ravistella kahden kuukauden ajan perheen arkea.

 

 

 

 

 

 

Ilkka Korkiamäkillkka Korkiamäki, kenraalimajuri,  on toiminut Maanpuolustuskorkeakoulun rehtorina vuoden 2016 alusta. Hän aloitti sotilasuransa kouluttajana Panssariprikaatissa ja on sen jälkeen työskennellyt johtotehtävissä mm. Pääesikunnassa, Maanpuolustusalueen esikunnassa ja Elektroniikkalaitoksen johtajana. Hän on myös palvellut suomalaisessa kriisinhallintajoukossa Kosovossa (KFOR). Korkiamäki on Tekniikan lisensiaatti ja hänellä on vahva kokemus materiaalisen suorituskyvyn kehittämisestä ja asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta. Partiomuistot ovat 1970 -luvun alusta Jaarlin Pojista.

 

 

 

 

Nina “Ninnu” Leino on ammatillinen erityisopettaja ja sisustusrakentaja. Luovan alan ammattilaisena hän ohjaa ja opastaa nuoria tunnistamaan omia vahvuuksia ja sanoittamaan osaamista. Hän on palannut partioon aikuisena ja hänen sydämensä on vienyt pienet sudenpennut. Ninnu muistetaan RoihuAkatemian osaamispäällikkönä ja hän toimii myös Suomen Partiolaisten E-oppimisryhmässä ja Uudenmaan Partiopiirin pestivalmentajana.

 

 

 

 

 

Jaakko Männistö on startup-yrittäjä ja asiakaskokemuksen mittaamisen ammattilainen yrityksessä Feedbackly sekä Suomen Yrittäjien istuva varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsen. Jaakko on viihdyttävä ja räiskyvä Keynote -puhuja ja hänet tunnetaan kovaäänisenä pohojanmaan poikana sekä siirtolais Turkulaisena. Hän on Ekonomi Turun Kauppakorkeakoulusta ja haluaisi olla maailman paras huutelemaan golfista, surffauksesta sekä purjehduksesta. Kun tuulta tai aaltoja ei löydy, aika menee kirjoittaessa kirjoja ja surflautoja tehdessä.

 

 

 

 

 

Perheyritysten liitto, Leena Mörttinen.

Kuvaaja: Vesa Laitinen.

Leena Mörttinen on Perheyritysten liiton toimitusjohtaja. Hän on väitellyt valtiotieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistossa kansantaloustieteestä. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Elinkeinoelämän keskusliiton kilpailukyky ja kasvu vastuualueen johtajana, Nordean pääekonomistina sekä neuvonantajana Suomen Pankissa ja vanhempana ekonomistina Euroopan Keskuspankissa. Hän on Metsäliiton Osuuskunnan hallituksen jäsen ja aikaisemmin toiminut mm. Teollisuussijoituksen, LähiTapiolan Eläkeyhtiön ja Oulun yliopiston hallituksissa. Partiosäätiön neuvottelukunnan jäsen.

 

 

 

 

 

 

Tarja Nieminen toimii luokan- ja aineenopettajana sekä työstää osaamista tukeviin arvoverkkoihin liittyvää väitöskirjaansa Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulussa. Partiolaisena Titi tunnetaan muun muassa RoihuAkatemian rehtorina sekä nykyisin SP:n osaamispäällikkönä vastaten osaamisverkoston pyörittämisestä. Vapaaehtoistyössä hankitun osaamisen sanoittaminen oppilaitosten ja työelämän ymmärtämälle kielelle sekä laajojen yhteistyöverkostojen rakentaminen on erityisen mielenkiinnon kohteena.

 

 

 

 

 

Leo Nokelainen on taustaltaan Tampereen Eräpoika ja edelleen aktiivinen omassa lippukunnassaan ja partiopiirissään. Leo perusti Lauri Kauniston ja kahden muun Eräpojan kanssa viisi vuotta sitten Ubitecin, joka on teollisuusautomaatioon ja tekniseen jätehuoltoon erikoistunut kunnossapitopalvelu. Yrityksen kasvun salaisuus on oikeiden osaajien ja yhteistyökumppaneiden aktiivinen etsiminen ja löytäminen. Erikoisosaajien kyvyt yhdistämällä on luotu toimiva palvelukokonaisuus. Leo Nokelainen on koulutukseltaan teollisuussähköasentaja. Hän toimii Ubitecin toimitusjohtajana sekä strategisena silmänä ja korvana.

 

 

 

 

Anna OikarinenAnna Oikarinen toimii Recruitment Managerina aTalent Recruitingilla, mikä on erikoistunut auttamaan yrityksiä hyödyntämään nuorten ammattilaisten osaamista. Anna on partion paluumuuttajia ja tullut monelle tutuksi Roihun toimistopäällikkönä. Tällä hetkellä hän toimii Suomen Partiolaisten tutkimus- ja kehitysryhmän jäsenenä.

 

 

 

 

 

 

Antti PuroAntti Puro toimii Cloettalla suunnittelu- ja logistiikkajohtajana. Hän on myös toinen seikkailuhuvipuisto Flowpark Oy:n perustajista. Antti on tunnettu partiokisa-aktiivina niin kilpailijana kuin järjestäjänä. Hän on mm. toiminut Kylmääki talvi-SM-kisojen johtajana ja voittanut Turun Sinikotkien Wanhad Kotkad -vartion kanssa useita SM-mitaleita. Antin tämän hetkinen rooli partiossa on tukea omien lasten partioharrastusta.

 

 

 

 

 

 

Pertti Puusaari

Pertti Puusaari on Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja. Hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tietotekniikasta Tampereen Teknillisessä Korkeakoulussa. Hänellä on kokemusta uusia ratkaisuja etsivästä tutkimuksesta ja erityisesti kehittämisestä sekä pienessä mitassa, että laajoissa monia toimijoita yhdistävissä hankkeissa. Jo vuosia hänen intohimonsa on ollut korkeakoulun rakentaminen sekä siihen liittyen johtaminen ja sen kehittäminen.

 

 

 

 

 

Jenni Pöllänen työskentelee Tampereen Stockmannilla tavaratalon johtajana. Kotilippukuntana on Tampereen Lokit mutta hän on toiminut myös sudenpentujen kanssa Oriveden Eräsusissa ja Liekkitytöissä Hämeenlinnassa. Hämäläiset tuntevat Jennin Hämeen partiolaisten entisenä varapuheenjohtajana. Tällä hetkellä partiolaisuus näkyy parhaiten seikkalijatyttären taustajoukoissa sekä erilaisissa projekteissa. Lähellä sydäntä on positiivinen yhdessä tekemisen meininki, työtyytyväisyys ja asiakaskokemus.

 

 

 

 

 

Juuso Ranne on maalausalan innostunut sonni, lehtori maalarikoulussa Turussa, toiminimiyrittäjä sekä työstään mielellään kertova maalausalan somettaja. Luovuus, innostus ja toisten mukaan tempaaminen on ollut aina Juuson mukana, oli sitten kyse työstä tai harrastuksista. Vapaa-aikana Juuso viettää aikaa perheensä kanssa, harrastaa politiikkaa, urheilua, partiorakentamista ja tietysti partiota Mustavuoren Sisseissä. Kynnyksen madaltaminen on olennaista, sitten vaan aloittamaan!

 

 

 

 

 

Akseli RehoAkseli Rehon edellinen projekti oli Reiman älyvaateprojekti, jossa vaatteille luotiin uusia ominaisuuksia yhdistämällä elektroniikkaa. Myöhemmin Reiman projekti irrotettiin omaksi Clothing+ -yhtiöksi, joka kasvoi ja menestyi kansainvälisesti. Akselin johtama ja osa-omistama Clothing+ myytiin isolle yhdysvaltalaiselle pörssiyhtiölle seuraavan kasvuloikan varmistamiseksi. Nyt haasteena on Vatajankosken sähkön uudistaminen Suomen älykkäimmäksi energiayhtiöksi.

 

 

 

 

 

Annukka Sorjonen toimii apulaisrehtorina Suomen suurimmassa ammattiopistossa. Hänellä on monipuolinen kokemus koulutusorganisaatioiden johtamisesta. Uusien palveluiden kehittäminen ja verkostojen johtaminen ovat hänen arkensa ydintä. Monenlaisten lippukunnan, piirien ja keskusjärjestön johtamispestien lisäksi helmiä ovat olleet osaamisen näkyväksi tekeminen ja mentorointi.

 

 

 

 

 

 

Mia Valanne toimii Opintokeskus Siviksessä asiantuntijana. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus koulutuksen laadun kehittämisestä eri oppilaitoksissa. Mia on vastannut työtehtävissään koulutuksen laatujärjestelmien kehittämisestä sekä laadun varmistamisesta käytännön koulutustilanteissa. Hänen osaamisalueitaan ovat myös koulutuksen strateginen suunnittelu ja seuranta, osaamislähtöinen koulutussuunnittelu sekä kouluttaminen.

 

 

 

 

 

Jari VesalaJari Vesala on toiminut partionjohtajana ja kasvanut Etelä-Hämeen metsissä partiotaitojaan hioen. Aktiivinen partioharrastus on sittemmin laantunut ja nykyään hän viihtyy metsäpoluilla maastopyörän komentajana. Jari työskentelee Millogilla elektroniikkahankinnoista vastaavana ostopäällikkönä.

 

 

 

 

 

 

 

Wiki Wikström auttaa yksilöitä ja organisaatioita uudistumaan ja kehittämään luovia tapoja menestyksen saavuttamiseksi LeapMoon Oy:n toimitusjohtajana. Hänellä on pitkä tausta organisaatioiden osaamisen johtajana. Wikin sydän sykkii vapaaehtoistyölle. Partiossa hän on ollut monessa pestissä lippukunnassa, piirissä, SP:ssa ja WOSM:ssa. Hän toimii HENRY ry:n hallituksen pjna ja ICF Finland ry:n hallituksen jäsenenä. Wikin mukaan johtamisen perusedellytys on motivaation hyödyntäminen ja innostuksen ylläpitäminen itsessä sekä johdettavissa.Wikin lippukunta on Toivon Erätytöt.

Tulevaisuuden tekijä

Tulevaisuuden tekijä -teeman työpajat löytyvät omalta sivultaan.

Elli AaltonenElli Aaltonen on johtamisen dosentti, FM, YTM, FM ja Kelan pääjohtaja. Aiemmin hän on toiminut Itä-Suomen lääninhallituksen ylijohtajana, läänihallituksen sosiaali- ja terveysneuvoksena, kuntien, kuntayhtymien sosiaali- ja terveydenhuollon johtajana sekä monissa eri ministeriöissä, Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksessa ja Stakesissa. Elli toimii monissa kansalaisjärjestöissä, muun muassa lastensuojelun, vanhustenhuollon ja vammaisalan järjestöissä.

 

 

 

 

 

Cristina Andersson on tietokirjailija ja yrittäjä. Hän on tehnyt työtä robotisaation kestävän kehityksen puolesta vuodesta 2011. Tällä hetkellä hän toimii asiantuntijana mm. eri ministeriöissä, EU komissiossa ja yrityksissä. Cristina on pörssiyhtiö Etteplanin hallituksen jäsen. Hän harrastaa klassista laulua ja on innokas taiteen ystävä.

 

 

 

 

 

 

Jarl Matti AnttilaJarl Matti Anttila on alusta- ja verkostotalouden asiantuntija sekä monipuolisen vuorovaikutuksen puolestapuhuja. Jakamon perustajana ja markkinointijohtajana Anttila auttaa teollisuusyrityksiä muuttumaan digitaalisiksi. Hän on myös palkittu esiintyjä, jonka luennoilla kaikki on mahdollista. Jarl Matti on intohimoinen esittävän taiteen – teatterin, elävän musiikin ja jalkapallon – kuluttaja.

 

 

 

 

 

 

Tapio Huttula, FT, on Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) rehtori ja sitä ennen Erityisalojen toimihenkilöliitto ERTO:n puheenjohtaja. Hän on toiminut työuransa aikana korkeakoulupolitiikan ja työelämän kehittämis- ja johtotehtävissä. Huttula on osallistunut moniin kansallisiin asiantuntija- ja järjestötehtäviin mm. Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) arviointineuvoston puheenjohtaja ja Osaamisen ennakointifoorumin ohjausryhmän jäsen. Huttulaa kiinnostaa mm. työelämän muutos, osaaminen kehittäminen ja strateginen johtaminen.

 

 

 

 

 

Isto Huvila on Uppsalan yliopiston informaatiotutkimuksen professori ja tietojohtamisen dosentti Åbo Akademissa. Hän on kiinnostunut siitä, miten ihmiset onnistuvat tietämään tarpeeksi ja juuri sellaista, jotta asiat tulevat hoidettua. Hän keskittyy siihen, miten ihmisiä tässä voisi auttaa – on kyse sitten arkielämästä, terveydenhoidosta, arkeologiasta tai vaikkapa rahoitustoiminnasta. Iston kotilippukunta on Turun Sinikotkat. Meripartioinnin, lippukunnan- ja laumanjohtamisen lisäksi hän vihkiytynyt partiotiedotuksen saloihin.

 

 

 

 

 

Pia KantolaPia Kantola työskentelee Chief Operating Officer (COO) tehtävässä HMD Global Oy:n johtoryhmässä vastaten myynnin operatiivisista toiminnoista, logistiikasta, huollosta, analytiikasta ja ympäristöasioista. HMD Global Oy on Nokian matkapuhelimien ja tablettien uusi kotiyritys. Pia on työskennellyt erilaisissa tuotekehityksen ja tuotantoketjun johtotehtävissä kansainvälisissä teknologiayrityksissä. Pia on myös entinen partiolainen ja edelleen innokas luonnossa liikkuja.

 

 

 

 

 

Jussi Karttila

Jussi Karttila toimii verkkovideoalustatoimittaja Qbrick:n Suomen maajohtajana ja vastaa Media & Entertainment -asiakassegmentistä Pohjoismaissa. Hän on pitkän linjan partiolainen ja ollut muun muassa paljon kisatoiminnassa mukana niin järjestäjänä kuin kisailijanakin. Tällä hetkellä Jussi toimii lähinnä omien partiolaislasten vanhemman roolissa Liedon Eränkävijöissä.

 

 

 

 

 

 

Kirsi Kovanen on kokenut työelämän kehittäjä, kouluttaja, neuvottelija ja erimielisyyksien ratkaisija. Hän on Vakuutusväen Liiton toiminnanjohtaja, juristi ja EMBA. Kirsi kannustaa avoimuuteen, luottamukseen ja yhteistyöhön hyvinvoinnin lisäämiseksi työssä ja koko elämässä. Kiistoja voi ennakoida, välttää ja ehkäistä. Jatkuva oppiminen on mahdollisuus meille kaikille. Intoa uuteen ja kokeilunhalua kannattaa ruokkia.

 

 

 

 

 

 

Petri Kylmänen

Kuvaaja: Riikka Hurri

Petri Kylmänen työskentelee Helsingin kaupungin SoTe:ssa psykiatrian ja päihdehuollon erityispalveluissa kehittämisen, opetuksen ja konsultaatioiden maailmassa. Lisäksi hän operoi sivutoimiluvalla omistamassaan Mood House Oy:ssä, koulutusprosessien ja työyhteisöjen toimivuuden kehittämiseen sekä työnohjaukseen parissa. Petrin ura partiolaisena kesti yhden istunnon, pienen pojan ajatus oli samanlainen kuin kouluun mentäessä – nyt on käyty, mitä seuraavaksi? Sittemmin Petri on ollut eri tavoin tukemassa partiotoimintaa.

 

 

 

 

 

 

Paula Laine on Sitran ennakointi- ja strategiajohtaja ja vastaa tiimeineen mm. Sitran Megatrendeistä. Paula on loputtoman kiinnostunut tulevaisuudesta, eikä ymmärrä miksi päivän polttavat asiat ajavat tulevaisuuden edelle. Paulan työura jakautuu globaalin liiketoiminnan sekä yhteiskunnallisen muutoksen kesken. Kokemusta esimiestyöstä ja johtamisesta on kertynyt viitisentoista vuotta. Johtajuudessa Paulaa kiinnostaa erityisesti johtamisen tulevaisuus sekä strategisen uudistumisen johtaminen. Paula asuu pienellä hevostilalla, jota hän vapaa-ajallaan kehittää kohti energiaomavaraisuutta.

 

 

 

 

 

Pia Lemmetty on Mamwork Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja sekä innokas vapaaehtoistyön tekijä ja tennisharrastaja. Pia toimi usean vuoden Leijonaemot Ry:n puheenjohtajana ja tekee paljon erilaista vapaaehtoistyötä. Pia Lemmetty puhuu muuttuvasta työelämästä, työn ja perheen yhteensovittamisesta, työn merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille ja siitä, kuinka vapaaehtoistyöllä voi olla suuri merkitys myös työuralle. Pia haluaa olla mukana tekemässä suomalaisesta työelämästä parempaa.

 

 

 

 

 

Mårten Mickos on Piilaakson arvostetuimpia yritysjohtajia. Hänen johdollaan pohjoismainen MySQL kasvoi maailman toiseksi suurimmaksi avoimen lähdekoodin yritykseksi. Mårten toimii toimitusjohtajana HackerOne:ssa, joka valjastaa maailman eettiset häkkerit yritysten tietoturvan parantamiseen. Mårten jakaa johtamiskokemuksiaan Silakkakoulussa: www.schoolofherring.com.

 

 

 

 

 

 

Anu Pulkkinen on suomen kielen maisteri ja tietotekniikan diplomi-insinööri. Hän vetää Vattenfallilla portfolion rakentamista, jossa yhdistellään älykotiin, energiantuotantoon sekä lämmitysmuotoihin liittyviä ratkaisuja. Anulla on pitkä ura kansainvälisestä liiketoiminnasta ja tuotekehittämisestä mm. virtuaalisista oppimisympäristöistä ja mobiililaitteista. Hän rakastaa ihmislähtöistä teknologiaa, mikä ratkaisee asiakkaiden ongelmia ja helpottaa heidän elämäänsä. Anu kutsuu itseään hippi-insinööriksi, joka haluaa inspiroida ja tehdä maailmasta paremman.

 

 

 

 

 

Mervi Pänkäläinen is the Co-founder and CEO of The Mighty United, a company that builds kids’ social and emotional skills. Mightifier® is a positive peer communication tool with measurable impact for classrooms. Mervi is a passionate innovator with a background in design thinking and change leadership. She has win the Arctic15 Pitching Competition and her team win an office and accommodations for a year from the city of Fukuoka’s (Japan) Pitch Competition at Slush. She also took the first prize in The Nordic Female Business Angel Network’s Craft a Killer Pitch –Competition.

 

 

 

 

 

Panu Routila on kauppatieteen maisteri ja Konecranes -konsernin toimitusjohtaja. Hänellä on pitkä johtamiskokemus teknologiateollisuudesta ja pääomasijoitusyhtiöistä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Panu on myös Partiosäätiön neuvottelukunnan jäsen.

 

 

 

 

 

 

 

Jukka Ruusunen on sähkön kantaverkkoyhtiö Fingridin toimitusjohtaja. Hänen intohimonaan on pitää ”valot päällä valtakunnassa” ja sähkömarkkinat toiminnassa. Hänen visiona on olla osa energiajärjestelmän vallankumousta, jonka tuloksena päästötön energiajärjestelmä toimii luotettavasti ja edullisesti uusiutuvalla energialla, maapallon ja meidän kaikkien hyväksi. Jukka aloitti työuransa Teknillisessä korkeakoulussa ja toimi sen jälkeen kehitysjohtajana Fortumissa. Jukan johtamisfilosofia lähtee ihmisistä – ”luota ja vaadi”.

 

 

 

 

 

Katri Saarikivi johtaa The NEMO Projectin tutkimustoimintaa Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä, Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Tutkimustoiminnan ohella hän tekee yhteistyötä työorganisaatioiden kanssa relevantin tutkimustiedon sekä tutkimusmenetelmien hyödyntämisessä.

 

 

 

 

 

 

 

Taneli Tikka, partionimeltään Tane on Tieto Oyj:n innovaatiojohtaja ja on tunnettu pitkästä urastaan kasvuyrityksissä sekä hallitusammattilaisena. Tällä hetkellä hän on usean startupin hallituksen jäsen sekä MTV/Maikkari konsernin hallituksen jäsen. Hänet on palkittu teknologia-alan vaikuttajana useamman kerran. Taneli on aktiivinen Suomen Startup ekosysteemissä eri rooleissa, mm. Startup Saunan valmentajana ja Startup Säätiön perustajana. Tällä hetkellä hän on sijoittajana useassa startupissa ja valmentaa Startup Saunan lisäksi muutamassa muussa kiihdyttämössä pohjoismaiden ja Baltian alueella.

 

 

 

 

 

Ville Tolvanen on digitalisation messias ja avokeittiön airut, Tivi top100 IT-vaikuttaja ja Procomin selvityksen mainituin henkilöbrändi somessa (2016). Hän on puhuja, digitalisti, strategi, kouluttaja, konsultti ja Digitalist Network –verkoston perustaja. Ville auttaa yrityksiä ja yhteisöjä ymmärtämään kasvun, muutoksen ja digitalisaation mahdollisuuksia ja rakentamaan uudenlaisia tapoja toimia digiaikana. Hän on asiantuntija, joka näyttää enemmän kuin väittää ja elää kuten opettaa.

Petri Vilén

Petri Vilén on Industryhack Oy:n toimitusjohtaja ja kauppatieteiden maisteri, joka perusti ensimmäisen yrityksensä 15-vuotiaana. Hän on työskennelly digitaalisten palveluiden rakentamisen parissa, vastasi myös Slush-kasvuyritystapahtuman ohjelmasta pääkuraattorina 2014-2015 ja oli yksi Epäonnistumisen päivän perustajista. Vuonna 2017 hän osallistui World Economic Forumin huippukokoukseen Sveitsin Davosissa ainoana alle 30-vuotiaana pohjoismaalaisena.

 

 

Eettinen johtajuus

Eettinen johtajuus -teeman työpajat löytyvät omalta sivultaan.

Kuva: Linda Tammisto

Irja Askola on Helsingin piispa. Hän on tunnettu tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden puolestapuhuja. Huhtikuussa Askola julkaisi Helsingin seurakuntien kirkkoherrojen kanssa kannanoton, jossa todetaan että vihapuhe on syntiä. Johtajatulilla piispa Askola vastaa osallistujien kysymyksiin. Esiin nousee muun muassa, millaista on henkinen ja hengellinen johtajuus nyky-Suomessa.

 

 

 

 

 

 

 

Matthias Aßmann is managing director of Stockholm based Marketing company MANDEL. Mandel focuses on high quality brands in sports, outdoor & lifestyle in the sectors functional products, travel, adventure, health, technology and retail. Matthias has been initiator of Scandinavian Outdoor Group in 1999. He is born in Germany, resides in Sweden and is married to a Finn.

 

 

 

 

 

 

Niko Blomberg on pitkän linjan partiolainen, joka työskentelee nykyisin uusiutuvan energian parissa. Blomberg vastaa pohjoismaiden suurimman tuulivoimatoimijan OX2:n Suomen tuulivoimapuistojen operoinnista. Niko seuraa myös vapaa-ajallaan intohimoisesti uusiutuvan energian uusimpia tuulia. Niko Blomberg kuuluu hämeenlinnalaisen partiolippukunta Jaarlin Poikien hallitukseen ja on tullut tutuksi muun maussa partiotaito-, erä- ja seikkailu-urheilukilpailuista.

 

 

 

 

 

Eeva Furman on ympäristöpolitiikkakeskuksen johtaja Suomen ympäristökeskuksessa SYKE:ssä ja Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin puheenjohtaja. Furman tunnetaan paitsi kansainvälisenä tutkimuskoordinaattorina myös aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana erityisesti luonnon hyötyjen, terveyden ja kestävän kehityksen mahdollisuuksien tiimoilta. Furman on jäsenenä YK:n 15-henkisessä asiantuntijaryhmässä, joka kirjoittaa 2019 valmistuvan arvion kestävän kehityksen etenemisestä maailmanlaajuisesti.

 

 

 

 

 

Meeri-Maria Jaarva on työskennellyt rauhanvälityksen, konfliktinratkaisun ja kriisinhallinnan parissa yli 15 vuotta. Tällä hetkellä Meeri toimii asiantuntijana Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (ETYJ) sihteeristössä Wienissä, rauhanvälitystoiminnan tukemisessa ja kehittämisessä. Aikaisemmin hän on työskennellyt erilaisissa tehtävissä suomalaisessa konfliktinratkaisujärjestössä CMI:ssä sekä Euroopan Unionin tarkkailuoperaatiossa (EUMM) Georgiassa. Meeri on Suomen Partiolaisten yhteiskuntasuhdevaliokunnan jäsen ja koulutusohjaaja Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa.

 

 

 

 

 

Tuomas Aslak Juuso on poromies Käsivarren Lapista. Hän on toiminut Yhdistyneiden kansakuntien alkuperäiskansojen nuorten liiton puheenjohtajana ja nykyisin Saamelaiskäräjien varapuheenjohtajana. Käräjien tehtävänä on hoitaa saamelaisten omaa kieltä ja kulttuuria sekä heidän asemaansa alkuperäiskansana koskevat asiat. Johtajatulien eettisen johtajuuden teema-alueella Tuomas Aslak Juuso käsittelee alkuperäiskansojen ajankohtaisia kysymyksiä.

 

 

 

 

 

Minna KarhunenMinna Karhunen on Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja, jonka intohimo on johtamisen kehittäminen ja työyhteisöjen innostaminen. Kansanedustajana toimiessaan hän perusti eduskuntaan partioparlamentaarikot-ryhmän. Alunperin Minna lähti politiikkaan, koska partiolaiset jäivät hänen mielestään alakynteen nuorisojärjestöjen toiminta-avustuksia jaettaessa. Yksi hänen vahvuuksistaan onkin yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Hyvinkään Miilupartioon kuuluva Minnan on toiminut lippukunnassa, piirissä ja SP:n hallituksessa ja tällä hetkellä hän on Partiosäätiön hallituksessa.

 

 

 

 

 

Maiju Kauko on työskennellyt viimeiset kaksi vuotta Itävallan suurlähetystön kaupallisessa edustustossa tutkien Suomen älykkäitä kaupunkiympäristöjä ja tärkeimpiä ympäristöalan projekteja. Elokuussa hän siirtyy Pöyrylle energia-alan analystin toimeen. Hän on perehtynyt sekä opintojensa (Turun kauppakorkeakoulu) että vapaaehtoistyönsä (Plan International Suomi) kautta vahvasti myös yritysten vastuulliseen liiketoimintaan.

 

 

 

 

 

Terhi Koipijärvi on metsänhoitaja ja metsien monikäytön puolestapuhuja. Koipijärvellä on 25 vuoden kokemus metsäteollisuuden johtotehtävistä ja vastuullisuustyön johtamisesta mm. Metsä Groupissa ja Stora Ensossa. Terhi työskentelee tällä hetkellä Stora Enson Venäjän puunhankinnan resurssijohtajana. Syksyllä hän aloittaa uusissa haasteissa Metsähallituksen viestintäjohtajana. Terhi näkee metsän monet kasvot, virkistyskäytöstä aina puutuotteisiin uusiutuvasta raaka-aineesta. Hän on yksi johtavista vastuullisuuden ja kestävän metsätalouden suunnannäyttäjistä sekä toimialallaan että laajemminkin yritysmaailmassa.

 

 

 

 

Sirpa Korkatti on toiminnan kehittämisen ja paremman johtamisen konsultti omassa yrityksessään Sipilisti Oy:ssä. “Puhutaan siitä mistä pitää puhua, ei vain siitä mistä haluatte puhua” – on Sirpan tunnuslause. Sirpa on toiminut urheilujärjestöissä johtotehtävissä, muun muassa Valo ry:n järjestöyhteistyön kehitysjohtajana ja SLU:n kehitysjohtana. Luottamusjohtajakokemusta Sirpalla on muun muassa Suomen Hiihtoliiton johtokunnasta ja liittovaltuuston puheenjohtajuudesta. Työuransa Sirpa aloitti Oulun NMKY:ssä toimien muun muassa partiolippukunta Pohjan Veikkojen sihteerinä.

 

 

 

 

 

Katleena KortesuoKatleena ’Skeitti’ Kortesuo on moniosaajanainen, joka tekee mitä tahtoo. Hän on muun muassa viestinnän kouluttaja, bloggaaja, tietokirjailija, Jaarlin Poikien Susi-vartion johtaja ja viikinkimiekkailija. Skeittin paras osaaminen löytyy kriisiviestinnästä, markkinoinnista, esiintymisestä, sekä someen ja mediaan liittyvistä aiheista.

 

 

 

 

 

 

Kuva: Maarit Hohteri

Tommi Laitio on Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja eli hänen vastuullaan ovat kulttuuri-, kirjasto-, liikunta- ja nuorisopalvelut. Aiemmin hän on toiminut Helsingin nuorisotoimenjohtajana, tutkijana ajatushautomo Demos Helsingissä, vetänyt videofestivaalia Hollannissa ja työskennellyt toimittajana. Laitio on lisäksi toiminut pitkään sekä partiossa että muissa kansalaisjärjestöissä. Tällä hetkellä Tommi on Suomen Lontoon-instituutin ja Suomen Mentorit ry:n hallituksen jäsen sekä puheenjohtajana Suomen Partiolaisten Yhteisvastuu-ohjausryhmässä. Koulutukseltaan Tommi on valtiotieteen maisteri Helsingin yliopistosta ja Executive MBA Aalto-yliopistosta.

 

 

 

 

 

Timo Lehesvirta toimii UPM:ssä kansainvälisten metsäasioiden johtajana. Tehtävänä on koordinoida ja kehittää vastuullista puunhankintaa Suomessa ja maailmalla. Tärkeimmät työtehtävät liittyvät itse puuhun uusiutuvana luonnonvarana, metsien ilmastovaikutuksiin, vesiensuojeluun, luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen sekä metsien käytön vaikutuksiin ihmiseen ja yhteiskuntaan. Timo on koulutukseltaan biologi.

 

 

 

 

 

Maria “Malla” Lehtovaara on Inarin Tunturisudet -lippukunnan kasvattama Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nuorisotyönohjaaja. Hämeenlinnassa Mallan vastuulla on seurakunnan partiotyö. Voi sanoa että, hyvä harrastus on muuttunut mielenkiintoiseksi työksi ja näin yksi teininä asetettu tavoite on ollut totta jo useamman vuoden. Työssään Malla tukee, auttaa ja toimii mentorina monenlaisten lippukunta-asioiden keskellä, lippukuntien arjesta Malla on hyvin kartalla. Malla on myös yhden seikkailija-Kanin ja yhden Karhu-suharin äiti ja partio alkaa olla myös äidin näkökulmasta tuttu juttu.

 

 

 

 

 

Kimmo J. Lipponen on yhteiskunnallisten yritysten liiton ARVO:n toimitusjohtaja. Kimmo on monipuolisella urallaan toiminut sekä yritysten (mm. Nokia, Veikkaus) että järjestöjen (Palloliitto, UEFA, Olympiakomitea) operatiivisissa ja luottamustehtävissä. Kimmo on aktiivinen kolmen sektorin yhteistyön puolestapuhuja ja intohimoinen urheilumies. Koulun penkillä ovat niin liikuntatieteet, kauppatieteet kuin kansainvälinen politiikkakin tulleet tutuiksi. Käytännön valmennuskokemusta on kertynyt jalkapallosta ja kamppailulajeista.

 

 

 

 

 

Jukka Manninen on viestintätoimisto Ellun Kanojen tutkimusjohtaja ja intohimoinen politiikan ja amerikkalaisen jalkapallon penkkiurheilija. Manninen on kirjoittanut Mitä tapahtuu huomenna vastuullisuudelle -kirjan, joka kertoo, miksi vastuullisuus on yritysten uusi musta, ja miksi vastuulliset edelläkävijät ovat tulevaisuuden pärjääjiä.

 

 

 

 

 

 

Antti Otsamo, Maatalous- ja metsätieteiden tohtori, työskentelee Metsähallituksen Metsätalous Oy:n kestävän kehityksen päällikkönä. Hän on aiemmin toiminut metsäasioiden päällikkönä Metsäteollisuus ry:ssä ja ollut aiemmin useita vuosia kansainvälisissä tehtävissä, muun muassa Indonesiassa ja Keniassa. Nykyisessä työssään Otsamo vastaa muun muassa luonnon monimuotoisuuden turvaamisesta metsätalouskäytössä olevissa valtion metsissä.

 

 

 

 

 

Nani Pajunen työskentelee Sitrassa johtavana asiantuntijana Kiertotalous-tiimissä, jonka työn tavoitteena on edistää ratkaisuja, joissa toteutuu luonnonvarojen kestävä käyttö ja materiaalien tehokas kierto. Nani on aiemmin työskennellyt teollisuudessa, konsulttina sekä vetänyt yliopistojen ja yritysten yhteisiä tutkimus- ja kehityshankkeita. Tutkintoja Nanilla on muutama. Hän on rakennusdiplomi-insinööri, tekniikan lisensiaatti ympäristöoikeuden alalta ja väitöskirjan Nani teki kiertotaloudesta prosessiteollisuuden näkökulmasta. Hänellä on myös ammatillisen opettajan pätevyys.

 

 

 

 

 

Johanna Pirinen (aka Lemppa in scouts) is sustainability professional with wide exposure to the field. She holds M.Sc. degree from environmental engineering. She has held different sustainability leadership positions in few stock listed companies. Currently being responsible for sustainability in supply chain. She gets excited and aims to inspire others, on how things could be done right and more efficient and with good leadership change the World even tiny bit better place. From her background she used to be active scout and currently just keeps the scouting spirit on by joining a camp kitchen about once in a summer.

 

 

 

 

Matti Tähtinen on diplomi-insinööri ja työskentelee Valtion teknologian tutkimuskeskuksessa Principal Investigatorina. Hänellä on kokemusta uusiutuvan energian ratkaisuista ja tällä hetkellä hän ohjaa kiertotalouteen liittyvää tutkimusta ja kehitystä. Tavoitteena on löytää vastuullisia ratkaisuja, jotka ottavat huomioon ihmisen ja ympäristön holistisesti. Nuorempana Matti toimi sekatyömiehenä niin lippukunnassa kuin piirin kouluttajana.

 

 

 

 

 

Päivi Valkoniemi on Samaria rf:n varatoiminnanjohtaja ja Oy Noark Ab:n toimitusjohtaja. Myös terapeutiksi valmistunut Päivi siirtyi rakennusalalta suunnittelutyöstä sosiaalityöhön, koska hän halusi luoda sosiaalisen yrityksen pohjalta PSPP (public-social-private-partnership) -mallin mukaista toimintaa ja näin alkoi matka nuorten ja eri ikäisten rinnalla tähän päivään jossa uuden mahdollisuuden saavat sadat eri ikäiset ihmiset. Pitkäaikaistyöttömille, päihdeongelmaisille, maahanmuuttajille sekä eri tavoin syrjäytymisvaarassa oleville henkilöille tarkoitetut luovat, kierrätykseen vahvasti kytkeytyvät työllistämisen ja opinnollistamisen polut ovat herättäneet paljon ihastusta ja kiinnostusta.

 

 

 

 

 

 

Salla Vuorikoski on Suomen Kuvalehden toimittaja ja filosofian maisteri. Salla on työskennellyt aiemmin MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa ja Yleisradion ajankohtaistoimituksessa. Hän irtisanoutui Ylestä vastalauseena toimituksen johdon toiminnalle, pääministeri Sipilää koskevan uutisoinnin yhteydessä. Hän on palkittu Bonnierin journalistipalkinnolla 2008 ja tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkinnolla 2010. 2017 Naistoimittajat ry valitsi hänet Vuoden kellokkaaksi. Salla on peloton journalisti, joka ei toimi ego edellä vaan tähtäimessä totuus yhteiskunnasta. Hän on keskittynyt erityisesti valtaan ja rahankäyttöön liittyviin epäselvyyksiin.

Vapaaehtoisten johtaminen 

Vapaaehtoisten johtaminen -teeman työpajat löytyvät omalta sivultaan.

Gunta Ahlfors on positiivinen ja innostava moniosaaja kansainvälisen taloustieteen tutkinnolla. Hän toimii nykyisin asiantuntijana ja työuramentoroinnin kehittäjänä Väestöliitossa. Vapaaehtoistyön johtaminen, monikulttuurisuuskysymykset ja osaamisen tunnistaminen kuuluvat työkuvaan. Gunta uskoo, että vain taivas on rajana, jos luovuudelle annetaan tilaa ja ihmisen itseluottamusta tuetaan.

 

 

 

 

 

 

Henna-Maija Alitalo on teatteritaiteen maisteri, joka on toiminut näyttelijänä jo yli neljännesvuosisadan ajan mm. Kuopion Kaupunginteatterissa, Teatteri Eurooppa 4:ssa ja Hämeenlinnan Teatterissa. Erityistä inspiraatiota hän on saanut Taiteilija Moniosaajana –koulutuksesta, mistä tarttui mukaan useita teatteria soveltavia metodeita. Näitä metodeita hän käyttää ilmaisukouluttajana monissa eri ympäristöissä kaikenikäisille ihmisille.

 

 

 

 

 

Erling Birkbak was one of the two camp chiefs of “Spejdernes Lejr 2012″ , which was biggest scout camp ever in Denmark. “Spejdernes Lejr 2012″ collected all separate Danish scouts and guides organizations together first time ever. There were 37.500 scouts and 4.000 of them were international participants from 60 different countries. At work Erling is professional e.g. in Project Management, organization cultures and change management. He is member of the national board of “Spejderne”, which is a further development of cooperation from, other things the camp “Spejderrnes Lejr” – and is jointly formed between the 5 Danish scout organizations. In summer 2017 is the second edition of “Spejdernes Lejr” plan to be held.

 

 

 

 

Ari Engblom on Suomen tunnetuimpia vero- ja yhtiöoikeuden asiantuntijoita. Hän työskentelee lakipalveluiden johtajana tilintarkastus- ja konsultointiyhtiö KPMG:llä. Hän on profiloitunut erityisesti uusien ja innovatiivisten ratkaisumallien kehittäjänä, sekä erinomaisen innostavana puhujana verotuksen ja juridiikan saralla. Ari on tukenut ja kannustanut lapsiaan näiden partiopoluilla, aina partioneuvoston puheenjohtajaksi saakka.

 

 

 

 

 

 

Lauri HilanderLauri Hilander on ammatiltaan lennonjohtaja ja työskentelee Borealis Alliancella. Työssään hän tukee Allianssin kansainvälisiä yhteisprojekteja sekä käynnistää uusia. Partiossa Lauri on tunnettu pesteistään SP:n hallituksen jäsenenä, koulutusvaliokunnan puheenjohtajana ja viimeisimpien eräopaskurssien kurssinjohtajana. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat myös kiipeilyn erilaiset muodot siirtolohkareilta vuorille ja jääkiipeilyyn, hiihtovaellus ja vapaalasku.

 

 

 

 

 

 

Viljami HätönenViljami Hätönen on kokonaisturvallisuuden parissa työskentelevä pasifisti sotatieteilijä, joka on opiskellut pääaineenaan johtamista kahdessa eri korkeakoulussa ja oppinut kaiken johtamisesta partiossa. Partiossa hän toimii tällä hetkellä Value Based Leadership -kurssin johtajana ja WOSM:n Leadership in Scouting -työryhmässä. Harrastuksina hänellä on metsätilan isäntänä toimiminen sekä ylläpito ja parkour.

 

 

 

 

 

 

Ville Jokinen on Kuksan pääkäyttäjä. Villellä on takanaan monipuolinen partiotoimihenkilöura piiri- ja keskusjärjestössä. Hän on työskennellyt pääosin partiossa ohjelma- ja koulutustoimialan asiantuntijana, projektiosaajana sekä tiedonhallintajärjestelmien ja toimintojen kehittäjänä. Merkittävin työtehtävä on ollut toimiminen Kilke-suurleirin projektipäällikkönä. Partiotoiminnan vastapainona Ville tekee puutöitä Fatwood-nimisessä yrityksessä – oletkin saattanut nähdä Villen tekemiä partioaiheisia puisia korvakoruja.

 

 

 

 

 

Saara-Sisko Jäämies on vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, palvelumuotoilun Yamk-opiskelija, fasilitaattori, vapaaehtoistoiminnan kehittäjä ja kouluttaja. Hän suhtautuu intohimoisesti vapaaehtoistoiminnan johtamiseen ja alan kehittämiseen. Hän on työskennellyt vapaaehtoistoiminnan organisoinnin parissa koordinointi-, suunnittelu- ja kehittämistehtävissä jo lähes kymmenen vuotta. Buustia omalle ajattelulle hän on hakenut vapaaehtoistehtävistä, yhdistystoiminnasta ja vaikuttamistyöstä. Vapaaehtoistoiminnan johtamisen ytimessä on laadukkaiden vapaaehtoistoiminnan polkujen luominen, laaja-alainen yhteistyö ja verkostoituminen. Fasilitaattorina hän on rohkea ja kokeilunhaluinen.

 

 

 

 

 

MIkko Sulander on teologi ja työnohjaaja, joka työskentelee ohjaus- ja kehittämistyön asiantuntijana kirkon palveluksessa. ”Autan ihmisiä löytämään iloa ja rakkautta omaan työhönsä, sekä työyhteisöjä puhumaan siitä, mistä on vaikea puhua.” Vapaa-aikaa hän viettää jalkapalloseura HJS:n vapaaehtoisena sekä hallituksen jäsenenä ja toivoo, että mahdollisimman moni lapsi omaksuisi liikunnallisen elämäntavan. Jotta tämä olisi mahdollista, tarvitaan lukuisa joukko vapaaehtoisia aikuisia.

 

 

 

 

 

 

Reetta Meriläinen toimii Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtajana luotsaten yli 3000 vapaaehtoisen verkostoa. Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Meriläinen on tehnyt pitkän uran toimittajana sekä toimittajien kouluttajana Sanomain Toimittajakoulussa. Hän on myös toiminut viime vuosina urheilukommentaattorina maanantaiaamuisin Yle Ykkösen Jälkihiki-lähetyksessä. Syksyllä 2016 ilmestyi Me
riläisen kirja Tytön tie (Kirjapaja), jossa hän valottaa elämänsä vaiheita osana sukupolvikertomusta. Hän on ollut kiinnostunut eri kulttuureista ja kehitysyhteistyöstä jo nuoresta lähtien. Vapaaehtoistyössä Meriläinen korostaa ruohonjuuritason ja vapaaehtoisten hyvinvoinnin tärkeyttä. Meriläisen motto on “Hyvä ei jakamalla lopu”.

 

 

 

 

Gerhard Molin is CEO / Co-Founder of LUPO World, a Helsinki based design company focusing on unleashing people’s creativity through design. He has a background in game design and believes in the power of user centered design to create tools that bring people together and build up their creative confidence playfully.

 

 

 

 

 

 

Linda Pynnönen työskentelee asiakkuuspäällikkönä viestintätoimisto Akvamariini Porter Novellissa. Hänet tunnetaan partiopiireissä parhaiten Roihun viestintäjohtajan tehtävästä. Tällä hetkellä hän toimii partiossa PäPan piirileirin ohjausryhmässä ja oman lippukuntansa, Viherlaakson Peurojen, tukijoukoissa.

 

 

 

 

 

 

Eero Rämö on Suomen Urheiluliiton kehitysjohtaja ja Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssin puheenjohtaja. Aikaisemmin hän on toiminut Punaisen Ristin erilaisissa tehtävissä niin Suomessa kuin maailmalla. Koulutukseltaan Eero on sekä juristi että teologi. Hän uskoo tavoitteisiin, tuloksiin ja siihen, että ihminen pystyy huikeisiin suorituksiin, kun häneen luotetaan ja annetaan tilaa toimia.

 

 

 

 

 

 

Reija Salovaara on kansalaistoiminnan, järjestöjohtamisen ja yhteisöjen kehittämisen ammattilainen. Tuore Marttaliiton kansalaistoiminnan johtaja on aiemmin työskennellyt nuoriso- ja kasvatusjärjestöissä. Osallisuus, viestintä ja vaikuttaminen ovat kouluttajanakin pitkään toimineelle Salovaaralle tärkeitä teemoja. Reija Salovaara kehittää parhaillaan marttajärjestön järjestötoimintaa ja vapaaehtoisuutta. Kahdessa kirjoittamassaan tietokirjassa hän on käsitellyt ryhmien toimintaan liittyviä kysymyksiä.

 

 

 

 

 

Anu ”Uppis” Sauliala on järjestötyön ammattilainen, jonka työ on koordinointia, kouluttamista, viestintää ja kehittämistä, tällä hetkellä Allergia-, iho- ja astmaliitossa. Uppiksen sydän palaa vapaaehtoisten innostamiselle, osallisuudelle ja erilaisille kokeiluille. Partiota Uppis on katsellut aikuisena mukaan tulleen, lippukunnanjohtajan, työntekijän ja apukätenä toimimisen silmin.

 

 

 

 

 

 

Arla SelinArla Selin on yhteiskuntatutkimuksen opiskelija, pääaineenaan sosiaalipsykologia ja sivuopintoina psykologia ja työhyvinvointi. Hän on toiminut Näsin Tytöissä sampona sekä muutenkin aktiivisena johtajiston jäsenenä ja koulutusvastaavana. Lippukunnanjohtajan pestissä hän aloitti tänä vuonna. Partion lisäksi Arlan voi tavata laulamassa Piccolon Kamarikuorossa tai Mummon Kamarin vapaaehtoisena.

 

 

 

 

 

Leo StraniusLeo Stranius työskentelee lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestön Luonto-Liiton toiminnanjohtajana. Koulutukseltaan Stranius on hallintotieteiden maisteri ja hänellä on johtamistaidon erikoisammattitutkinto. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtajana ja yritysmaailmassa ympäristöpäällikkönä. Hänen bloginsa www.leostranius.fi on valittu Suomen ympäristöblogien ykköseksi. Lisäksi Stranius on nimetty vuonna 2016 Kauppalehden listauksessa 100 vaikutusvaltaisimman suomalaisen joukkoon.

 

 

 

 

 

Katja Toropainen luotsaa kasvuyritystapahtuma Slushin ohjelmaa pääkuraattorin roolissa – ja pyrkii muutenkin kannustamaan ihmisiä löytämään ratkaisuja rohkeuden ja luovuuden kautta. Aiemmin hän on työskennellyt konsulttina Demos Effectillä ja ollut mukana monenlaisessa vapaaehtoistoiminnassa opiskelijayhteisössä. Maisteriopinnot Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ovat vielä viimeistä silausta vailla, ainakin hetken aikaa.

 

 

 

 

 

Mari TuohiniemiMari Tuohiniemi on Alma Medialainen päätoimittaja; hän on ollut aiemmin Jämsän Seudun ja Vekkarin päätoimittajana ja aloittaa hoitovapaan loputtua lokakuussa Valkeakosken Sanomien päätoimittajana. Hänellä on pitkä kokemus paikallisjournalismista yhdistettynä ison mediatalon tuntemiseen. Mari on perehtynyt erityisesti digitaaliseen journalismiin ja paikallislehtien verkkopalvelujen kehittämiseen.

 

 

 

 

 

Maria ”Kerttu” Kuusisto on siviilissään psykiatrinen sairaanhoitaja, joka parhaillaan työskentelee lastensuojelunuorten parissa.
Partiosta Kerttu tunnetaan varmasti parhaiten Roihun kasvatusjohtajana ja parhaillaan Explon johtajana. Vaikka se Kertun asiakkaita ja partiokavereita nolottaakin, motto elämään löytyy Pikku G:n sanoista ”Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus”.