Puhujat

Johtajatulien ensimmäiset puhujat on nyt julkaistu!

Tänä vuonna Johtajatulilla on viisi teemaa, joihin pääpuhujat ja kouluttajat työpajoissa keskittyvät:

  • Parempaa johtamista – Miten Suomi saadaan nousuun paremman johtamisen avulla?
  • Kovaa osaamista – Miten partiossa opittuja taitoja voi hyödyntää työelämässä?
  • Tulevaisuuden tekijä – Mitä taitoja meidän pitää oppia tulevaisuutta varten?
  • Eettinen johtajuus – Miten johtamalla voidaan yrityksiä ohjata eettisemmille vesille?
  • Vapaaehtoisten johtaminen – Mitä vapaaehtoisten johtaminen on arjessa? Miten se muuttuu tulevaisuudessa

Viikonlopun ohjelma rakentuu parasta aikaa ja seminaariohjelman tekijöitä paljastetaan joka viikko. Tähän mennessä julkaistut puhujat aakkosjärjestyksessä:

Viljakaisa Aaltonen
Heidi Ahokallio-Leppälä
Mia Aspegrén
Minna Huotilainen
Emmi Helle
Jenni Jalava
Juha Kaario
Pia Kantola
Minna Karhunen
Jussi Karttila
Katleena ”Skeitti” Kortesuo
Lauri Luoto
Tanja Mantere
Juha Mustonen
Leena Mörttinen
Bruce J. Oreck
Johanna Pirinen
Antti Puro
Pertti Puusaari
Linda Pynnönen
Merja Ranta-aho
Timo Ritakallio
Panu Routila
Risto Siilasmaa
Katariina ”Kata” Valkeapää
Jari Vesala

Viljakaisa Aaltonen

Kuvaaja: Pirjo Silveri

Viljakaisa Aaltonen vetää Leadin Oy:ssä teollisuusasiakkaisiin keskittyvää businessyksikköä, eli vastaa sen kannattavuudesta, tarjonnasta sekä asiakkaiden että työntekijöiden tyytyväisyydestä. Viljakaisa toimii tällä hetkellä akelana ja harrastaa vaeltamista niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänet tunnetaan erityisesti Hämeessä Hämeen piirin entisenä varajohtajana ja Ilves 06 -leirin varajohtajana.

 

 

 

 

Heidi Ahokallio-LeppäläHeidi Ahokallio-Leppälä on Hämeen ammattikorkeakoulun vararehtori sekä henkilöstö- ja kehitysjohtaja. Hän on väitellyt Tampereen yliopistossa kasvatustieteistä osaamisen johtamisen teemalla. Hänellä on pitkä kokemus erilaisista henkilöstöjohtamisen tehtävistä sekä yksityisissä että julkisissa organisaatioissa. Heidi toimii tällä hetkellä myös kahden partiolaisen äitinä ja muistelee lämmöllä omaa partioaikaa.

 

 

 

Mia Aspegrén

Mia Aspegrén on psykologian ja kulttuuritieteen maisteri ja johdon suorahakuun keskittyneen Momentous Oy:n toimitusjohtaja. Hän on toiminut aiemmin henkilöstön kehittämisjohtajana ja johdon kehittäjänä isoissa kansainvälisissä organisaatioissa sekä johdon ja esimiestyön valmentajana ja rekrytointikonsulttina. Parempaa johtamista, parempi Suomi on Mian intohimo, ja oppimaansa hyvästä johtamisesta ja työyhteisötaidoista hän jakaa Johtamispsykologi-blogissaan.

 

 

 

Minna Huotilainen.

Kuva: Otavamedia / Kari Hautala

Minna Huotilainen on tekniikan tohtori ja kognitiotieteen dosentti ja työskentelee Uppsalan sekä Helsingin yliopistoissa. Hän on aivotutkija, joka on innostunut soveltamaan neurotieteen uusimpia tuloksia ihan tavallisen elämän, myös työelämän palvelukseen.

 

 

 

 

 

Emmi HelleEmmi Helle on multiosaaja: kauppatieteiden maisteri, lääkäri ja geenitutkija. Hän on juuri palannut kahden vuoden postdoc-tutkimusjaksolta Stanfordin yliopistosta Kaliforniasta. Emmi toimii lastentautien erikoistuvana lääkärinä Helsingin Lastenklinikalla ja jatkaa Helsingin yliopistossa postdoc-tutkimustaan, jossa hän etsii geeneistä ja ympäristötekijöistä syitä synnynnäisten sydänvikojen kehittymiselle. Emmin kotilippukunta on Littoisten Pirtapiiat.

 

 

 

Jenni JalavaJenni Jalava on sekä lelumaailman mestari että partiomaailman konkari. Jenni työskentelee tuotekategoriajohtajana Martinex Oy:ssä, joka on tunnettu mm. Afrikantähti-pelistään sekä Mauri Kunnas- ja Muumi tuotteistaan. Partiossa Jennin sydäntä lähellä on erityisesti partiokilpailut, niin järjestäjän kuin kisailijankin näkökulmasta.

 

 

 

 

Juha KaarioJuha Kaario on aktiivisena perustajaosakkaana kahdessa kasvuyrityksessä, Varaani Works ja Newelo. Haastava, mutta palkitseva startup yrityksen arki on siis tullut hänelle tutuksi, kuten myös pienten ja suurtenkin yritysten rohkeat matkat kansainvälisille pelikentille. Partiossa hän vaikuttaa Tampereen Eräpoikien taustavoimissa, erityisesti Eräpoikien kannatusyhdistyksen hallituksessa.

 

 

 

Pia KantolaPia Kantola työskentelee Chief Operating Officer (COO) tehtävässä HMD Global Oy:n johtoryhmässä vastaten myynnin operatiivisista toiminnoista, logistiikasta, huollosta, analytiikasta ja ympäristöasioista. HMD Global Oy on Nokian matkapuhelimien ja tablettien uusi kotiyritys. Pia on työskennellyt erilaisissa tuotekehityksen ja tuotantoketjun johtotehtävissä kansainvälisissä teknologiayrityksissä. Pia on myös entinen partiolainen ja edelleen innokas luonnossa liikkuja.

 

 

 

Minna KarhunenMinna Karhunen on Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja, jonka intohimo on johtamisen kehittäminen ja työyhteisöjen innostaminen. Kansanedustajana toimiessaan hän perusti eduskuntaan partioparlamentaarikot-ryhmän. Alunperin Minna lähti politiikkaan, koska partiolaiset jäivät hänen mielestään alakynteen nuorisojärjestöjen toiminta-avustuksia jaettaessa. Yksi hänen vahvuuksistaan onkin yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Hyvinkään Miilupartioon kuuluva Minnan on toiminut lippukunnassa, piirissä ja SP:n hallituksessa ja tällä hetkellä hän on Partiosäätiön hallituksessa.

 

 

Jussi KarttilaJussi Karttila toimii verkkovideoalustatoimittaja Qbrick:n Suomen maajohtajana ja vastaa Media & Entertainment -asiakassegmentistä Pohjoismaissa. Hän on pitkän linjan partiolainen ja ollut muun muassa paljon kisatoiminnassa mukana niin järjestäjänä kuin kisailijanakin. Tällä hetkellä Jussi toimii lähinnä omien partiolaislasten vanhemman roolissa Liedon Eränkävijöissä.

 

 

 

Katleena ’Skeitti’ Kortesuo on moniosaajanainen, joka tekee mitä tahtoo. Hän on muun muassa viestinnän kouluttaja, bloggaaja, tietokirjailija, Jaarlin Poikien Susi-vartion johtaja ja viikinkimiekkailija. Skeittin paras osaaminen löytyy kriisiviestinnästä, markkinoinnista, esiintymisestä, sekä someen ja mediaan liittyvistä aiheista.

 

 

 

 

Lauri Luoto on pitkän linjan konkari sekä HR maailmassa, että partiossa. Hän on juuri valittu Psyconin toimitusjohtaja ja on myös yksi osakkaista. On hienoa saada Lauri taas mukaan pitämään workshoppia, sillä hän sai paljon hyvää palautetta viime Johtajatulilla.

 

 

 

 

Tanja MantereTanja Mantere toimii tällä hetkellä Postin varhaisjakelusta vastaavana aluepäällikkönä. Hän on kovissa liemissä keitetty johtaja, joka on kolunnut sekä kotimaiset että kansainväliset konepajat kuin niiden pääkonttoritkin. Vapaa-ajallaan Tanja kirjottaa työelämä ja johtamisaiheista Kara Kuumana –blogia.

 

 

 

 

Juha MustonenJuha Mustonen työskentelee Gofore Oy:llä Senior Adviserina, vastaten yrityksen asiakkaiden digitalisaatioon ja organisaatioiden kehittämiseen liittyvistä kehityshankkeista. Partiolaisena Jumu tunnetaan parhaiten pestistään Roihun yhteistyöpäällikkönä, vastaten Finnjamboreen ja sen yritys/yhteisökumppaneiden välisen yhteistyömallin kehittämisestä.

 

 

 

 

Perheyritysten liitto, Leena Mörttinen.

Kuvaaja: Vesa Laitinen.

Leena Mörttinen on Perheyritysten liiton toimitusjohtaja. Hän on väitellyt valtiotieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistossa kansantaloustieteestä. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Elinkeinoelämän keskusliiton kilpailukyky ja kasvu vastuualueen johtajana, Nordean pääekonomistina sekä neuvonantajana Suomen Pankissa ja vanhempana ekonomistina Euroopan Keskuspankissa. Hän on Metsäliiton Osuuskunnan hallituksen jäsen ja aikaisemmin toiminut mm. Teollisuussijoituksen, LähiTapiolan Eläkeyhtiön ja Oulun yliopiston hallituksissa. Partiosäätiön neuvottelukunnan jäsen.

 

 

 

Johanna Pirinen partionimeltään Lemppa on yritysvastuun moniottelija, koulutukseltaan ympäristötekniikan diplomi-insinööri. Hän on toiminut vastuullisen liiketoiminnan johtotehtävissä pörssiyhtiöissä – tällä hetkellä toimitusketjujen ja hankinnan vastuullisuuden parissa. Hän innostuu ja innostaa siitä, miten asioita voi tehdä oikein, paremmin ja hyvällä johtajuudella muuttaa maailmaa edes hitusen paremmaksi. Taustaltaan Lemppa on entinen aktiivipartiolainen ja nykyinen ”kerran kesässä leirille keittiöpiiaksi” -partiolainen.

 

 

Bruce J. Oreck on juristi ja liikemies, joka parhaiten tunnetaan Suomessa siitä, että hän on toiminut Yhdysvaltain Suomen Suurlähettiläänä. Hän on muun muassa perustanut hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtäävän Zero Carbon Initiative -järjestön, kirjoittanut useita verotusta käsitteleviä kirjoja ja voittanut useita Coloradon mestaruuksia kehonrakennuksessa. Tällä hetkellä hän toimii Aalto-yliopistossa luennoitsijana.

 

 

 

Antti PuroAntti Puro toimii Cloettalla suunnittelu- ja logistiikkajohtajana. Hän on myös toinen seikkailuhuvipuisto Flowpark Oy:n perustajista. Antti on tunnettu partiokisa-aktiivina niin kilpailijana kuin järjestäjänä. Hän on mm. toiminut Kylmääki talvi-SM-kisojen johtajana ja voittanut Turun Sinikotkien Wanhad Kotkad -vartion kanssa useita SM-mitaleita. Antin tämän hetkinen rooli partiossa on tukea omien lasten partioharrastusta.

 

 

 

Pertti Puusaari

Pertti Puusaari on Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja. Hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tietotekniikasta Tampereen Teknillisessä Korkeakoulussa. Hänellä on kokemusta uusia ratkaisuja etsivästä tutkimuksesta ja erityisesti kehittämisestä sekä pienessä mitassa, että laajoissa monia toimijoita yhdistävissä hankkeissa. Jo vuosia hänen intohimonsa on ollut korkeakoulun rakentaminen sekä siihen liittyen johtaminen ja sen kehittäminen.

 

 

 

Linda Pynnönen työskentelee asiakkuuspäällikkönä viestintätoimisto Akvamariini Porter Novellissa. Hänet tunnetaan partiopiireissä parhaiten Roihun viestintäjohtajan tehtävästä. Tällä hetkellä hän toimii partiossa PäPan piirileirin ohjausryhmässä ja oman lippukuntansa, Viherlaakson Peurojen, tukijoukoissa.

 

 

 

 

Merja Ranta-ahoMerja Ranta-aho toimii Elisan henkilöstöjohtaja ja on koulutukseltaan työpsykologi. Hän työskentelee päivittäin muun muassa ihmisten, johtamisen, organisaation ja kulttuurin sekä laadun ja erinomaisuuden kehittämisen parissa. Merja on kokenut partiolainen, joka on osallistunut useiden lippukuntien, piirin ja keskusjärjestön tehtäviin. Merjan mielestä johtamisesta voi oppia lisää joka päivä mikä näkyykin erinomaisesti hänen nykyisissä partiopesteissään sekä Ko-Gi kouluttajana sekä mentorina.

 

 

Timo RitakallioTimo Ritakallio on työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja ja Olympiakomitean puheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan tekniikan tohtori, oikeustieteen maisteri sekä lisäksi hänellä on MBA tutkinto. Timo toimii myös Partiosäätiön neuvottelukunnan jäsenenä.

 

 

 

 

Panu Routila on kauppatieteen maisteri ja Konecranes -konsernin toimitusjohtaja. Hänellä on pitkä johtamiskokemus teknologiateollisuudesta ja pääomasijoitusyhtiöistä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Panu on myös Partiosäätiön neuvottelukunnan jäsen.

 

 

 

 

Risto Siilasmaa

Risto Siilasmaa on Nokia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja, joka on ohjannut Nokian haastavan muutoksen läpi matkapuhelinyhtiöstä verkko- ja teknologiayhtiöksi. Hän on F-Secure Oyj:n perustaja ja sydämeltään yrittäjä, mutta myös aktiivisesti mukana useissa eurooppalaisissa ja aasialaisissa vaikuttajaryhmissä. Risto on tullut tunnetuksi aloittelevien yritysten bisnesenkelinä. Hän toimii myös Partiosäätiön neuvottelukunnan puheenjohtajana.

 

 

 

Katriina ValkeapääKatriina ”Kata” Valkeapää toimii Viestintä- ja markkinointipäällikkönä Puunjalostusinsinöörit ry:ssä. Hän on varmasti meille kaikille paljon tunnetumpi kuitenkin naisena, joka tiimeineen sai somen liekkeihin Roihusta. Katriina toimii Suomen Partiolaisten hallituksessa vastaten viestinnästä ja markkinoinnista.

Jari VesalaJari Vesala on toiminut partionjohtajana ja kasvanut Etelä-Hämeen metsissä partiotaitojaan hioen. Aktiivinen partioharrastus on sittemmin laantunut ja nykyään hän viihtyy metsäpoluilla maastopyörän komentajana. Jari työskentelee Millogilla elektroniikkahankinnoista vastaavana ostopäällikkönä.

Puhujia julkaistaan lisää joka viikko, pysy siis kuulolla!