Perjantain ohjelma

Evolle voi saapua perjantaina klo 16 alkaen omaan tahtiin. Meitä saapuu paikalle lyhyen ajan sisällä yli 2000 henkeä, huomioithan tämän kun suunnittelet saapumistasi. Monumentilla sijaitsevasta Infosta saa rannekkeen ja osallistujan oppaan, sen jälkeen onkin hyvä suunnnata suurten karttojen ääreen ja pohtia teltan sijoituspaikkaa. Kun sopiva makuupaikka on löydetty, niin on aika suunnata nuotion loimuun.

Perjantai-illan nuotioringit

Perjantaina Johtajatulien suoralla leimuavat iltanuotiot, joiden ääressä nautit maittavaa iltapalaa, keskustelet ajankohtaisista partioaiheista, naurat itsesi tärviölle ja vietät tunnelmallista iltaa vanhojen ja uusien partioystävien kanssa. Nuotiorinkien ääressä voit harrastaa luovuutta, ruokaa, painavaa partioasiaa tai suhdetta itseen ja muihin. Nuotiokohtaisia lisätietoja löydät nuotioilta itseltään.

Ohjelmalliset nuotioringit pyörivät klo 19-22 välisenä aikana leirisuoran kummallakin puolen – löydät tarkemmat nuotiokohtaiset aikataulut paikan päältä. Klo 22 jälkeenkään tulet eivät sammu, jos istuskelijoita riittää, vaan iltanuotioilla saa jatkaa halutessaan niin pitkään kuin puuta riittää ja silmät pysyvät auki. Muistathan kuitenkin huomioida nukkuvat Johtajatuli-kaverisi ja pidä huoli siitä, että nuotio on huolella sammutettu, ennen kuin poistut.

Luovuutta ja hauskanpitoa

Näillä nuotioilla tarvitset mukaan erityisvarusteita, jotka on mainittu kunkin nuotion kohdalla.

Johtajatulet-muistopaja – Tällä nuotiolla voit polttaa itsellesi tyylikkään tapahtumamuiston. Ota oma puu- tai nahkaesine mukaan tai osta avaimenperäainekset hintaan 2 €.

Päiväkirjaklubi – Paljasta vartion tai kämpän päiväkirjan herkullisimmat palat karaoke-hengessä.

Nuotiolauluja – Klassista nuotiokitarointia ja yhteislaulua. OEK mukaan!

Knit-along – Johtajatulilla voit jatkaa seminaarisukkien kutomista, mikäli ne eivät ihan tapahtumaan mennessä valmistuisi. Knit-a-long-nuotiolla neulotaan yhdessä. Paikalla on apuvoimia hankaliin kohtiin ja muita neulojia fiilistelemässä. Neulontavarusteet ja Johtajatulet-sukkaohjeet mukaan! Muista myös otsalamppu.

Peli-ilta – Pelaa tai peluuta mukaasi ottamia lauta- tai korttipelejä.

Valotaide – Valmistele lauantain Yöjuoksuja ja suorita Johtajatulet-palvelutehtäväsi jo perjantai-iltana.

Auta todellisuuspakolaisia  – Valmistele lauantain Yöjuoksuja ja suorita Johtajatulet-palvelutehtäväsi jo perjantai-iltana.

 

Ruokaa

Johtajatulet tarjoaa perusiltapalan, mutta näillä nuotioilla voit harrastaa jotain spessumpaa.

Vegeretki – Vegeretken nuotiolla keskustellaan rennossa hengessä kasvisruoasta partiossa – miksi, miten, millaista. Lisäksi jutellaan yleisemmin eettisistä ja ekologisista valinnoista partiotoiminnan järjestämisessä.

Kansainväliset nuotioherkut – Tule kokeilemaan miten iltaherkkuruuat valmistetaan nuotiolla.

 

Painavaa partioasiaa

Näillä nuotioringeillä keskitytään ajankohtaisiin partioasioihin asiansa osaavien keskustelunjohtajien vedolla.

YSP klo 20-22 – Nuotiorinki on YSP-kurssin käyneiden tapaaminen, jonne otetaan ilolla vastaan myös toiminnasta kiinnostuneet. Luvassa on vapaamuotoista juttelua ja kurssin käyneet mielellään myös kertovat YSP-kurssista, joten toimintaan saa tulla tutustumaan. Luvassa myös vaahtokarkkeja ja suklaabanaaneja.

Satahanka/Nothamn – Satahanka on kaikille meripartiosta kiinnostuneille avoin kesäleiri, joka tarjoaa tilaisuuden päästä nauttimaan meripartiosta, purjehtimisesta, upeasta ohjelmasta ja uusista ystävistä. Tule tutustumaan vuoden 2018 Satahankaan.

PäPan partiojohtajaperuskurssi – PäPan pjpk järjestetään osaksi Johtajatulilla.

Value Based Leadership klo 19.30-22 – VBL-iltanuotio on tapaamispaikka VBL-alumneille ja myös kaikille, jotka ovat kiinnostuneet Value Based Leadership -koulutuksesta. Aloitamme nuotion klo 19.30 tietoiskulla VBL Suomen tämänhetkisistä kuulumisista. Tämän jälkeen nuotiolla voi vaihtaa VBL-kuulumisia, keskustella arvopohjaisesta johtajuudesta ja tietenkin myös kysyä, millaisesta koulutuskokonaisuudesta on kyse.

Kliffa 2018 –  Pääkaupunkiseudun partiolaisten vuoden 2018 piirileirin nuotioringillä on mahdollista tulla tapaamaan Kliffan tekijöitä ja esittämään toiveita siitä, miltä haluaisi Kliffan näyttävän.

Sateenkaarinuotio –  Mitä tarkoittaa transvestiitti? Entä milloin voit käyttää sanaa rekkis? Ja miksi näistä asioista puhutaan partiossa? Näihin ja moniin muihin sateenkaariteemaisiin kysymyksiin saat vastauksia Sateenkaarinuotiolta, jota hostaavat tammikuussa perustettu sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asioita partiossa ajava Pinkkipartio ry sekä Suomen Partiolaisten moninaisuusryhmä. Nuotiolla pääset perehtymään lhbtiq-sanastoon ja keskustelemaan sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta partiossa. Keskustelut käydään joukolla nuotion ääressä tai pienemmällä porukalla kynttiläpolulla. Nuotiolle ovat tervetulleita ihan kaikki sukupuoleen, sukupuolen ilmaisuun ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Nuotiolla noudatetaan turvallisen tilan periaatteita.

SP:n suuri arvonuotio – Mitkä ovat partion arvot? Mitkä ne ovat tulevaisuudessa? Tule keskustelemaan SP:n arvonuotiolle siitä, mikä on partion arvopohja nyt ja huomenna.

Päivittynyt tarpojaohjelma – Tarpojaohjelmanuotiolla pääset tutustumaan uudistettuun tarpojaohjelmaan ja tapaamaan päivitystyöryhmän tyyppejä. Tuo mukanasi mieltäsi askarruttavat kysymykset, niin etsimme sinulle vastaukset ja hyvät toimintamallit tarpojaikäkauden partio-ohjelmaan. Tarpojaohjelmanuotiolla eläydytään tarpojien ja luotsin maailmaan suunnittelemalla alusta loppuun yhden tarpon aktiviteettien toteutukset sekä majakka. Apuna käytetään tarpon suunnittelupohjia, jotka voi tulostaa partio-ohjelma.fi sivustolta. Keräämme nuotiolla myös hyväksi havaittuja toteutusvinkkejä KITT:hin, siirtymiin, pausseihin ja majakoihin.

Kasvatustavoitteet – Kasvatustavoitenuotiolla keskustellaan partion kasvatustavoitteista, miten niitä käytetään, miten niitä voisi kouluttaa ja niistä viestiä paremmin sekä ikäkausikohtaisten tavoitteiden päivittämisestä.

Henkisyys ja hengellisyys partiossa

Partiotaitokisat

Luotsausta vaeltajille – Johtajatulet on myös valtakunnallinen vaeltajatapahtuma. Erityisesti vaeltajaikäisille suunnatulla nuotiolla tarjotaan tietoa luotsauksesta ja tarjotaan mahdollisuus keskustella vaeltajaluotsin kanssa.

Luotsaaminen –  Tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaluotseille ja luotsaamisesta kiinnostuneille on tarjolla nuotiorinki, jossa ideoidaan ja kehitetään luotsausta sekä annetaan vinkkejä siitä, miten luotsaamisen saa toimimaan tehokkaasti omassa lippukunnassa.

Partio ja uskontodialogi – Miten etsimme elämän totuutta, kun yhteiskunnassa uskontojen määrä lisääntyy vähintään yhtä nopeasti kuin uskonnottomien?

Suhdetta itseen ja muihin

Aina välillä on hyvä istahtaa hengähtämään. Ja kuka tietää kuka sattuu istahtamaan vastapäätä?…

Hiljentymistyöpaja – Ota ohjatusti hetki aikaa itsellesi.

Speed/slow dating – Tutustu uusiin partiokavereihin tai löydä se yksi hyvä tyyppi.

Meditatiivinen veistely – Vapauta sisäinen sudarisi ja vuoleskele keppiä vaikka kolme tuntia putkeen. Tästä veistelysessiosta kukaan ei odota sinulta mitään valmista tuotosta.

 

Vapaat nuotioringit

Eikö mikään iltanuotio oikein iske? Sovitteko vanhan vaeltajavartion kanssa treffit 25 vuoden jälkeen? Haluatteko viettää lippukunnan johtajiston iltanuotiota perinteisen kaavan mukaan? Tarjolla on myös rajoitettu määrä vapaita nuotiorinkejä, joille ei ole erikseen merkitty ohjelmaa. Kysy paikan päällä, onko rinkuloita vielä jäljellä, ja ilmoita mihin aiotte rinkiä käyttää.

Huomaattehan, että vaikka varaisit yhden nuotiopaikan omalle porukallesi niin nuotioringit eivät ole suljettuja tapahtumia – voi siis olla, että nuotion lämpöön ilmestyy muitakin makkaranpaistajia.