Lauantain ohjelma

Johtajatulien seminaariohjelma lauantaina 26.8.2017 on rakennettu yhteisen aloituksen, yhteisten puheenvuorojen ja iltapäivän työpaja-työskentelyn ympärille.

  • 9-12 kaikille yhteinen seminaariohjelma
  • 12-14 lounas
  • Teemalaaksojen seminaariohjelma, johon ilmoittaudutaan etukäteen
    • 14-15.30 seminaariohjelma 1
    • 15.45-17.15 seminaariohjelma 2

Lauantain aamupäivällä aloitamme yhdessä kovatasoisten pääpuhujien puheenvuorojen parissa. Iltapäivällä jokainen jalkautuu haluamaansa teemalaaksoon. Johtajatulille on valittu viisi seminaariohjelman teema-aluetta, joissa käsitellään johtamisaiheita niin vapaaehtoisorganisaatioissa kuin työelämässäkin.

Lauantai-iltapäivän aikana ehdit osallistumaan yhteen tai kahteen erilaiseen seminaariohjelmaan. Ohjelmaosio 1 on klo 14.00-15.30 ja ohjelmaosio 2 on klo 15.45-17.15. Yhteen ohjelmaosioon voit valita vaihtoehtoisesti kaksi puhetta, puheen ja paneelin tai työpajan (tavallinen tai sauna). Poikkeuksen muodostavat vaellus- ja melontatyöpajat, jotka kestävät molemmat osiot (1 & 2) eli lounaasta päivälliseen. Työpajoja on myös englanniksi. Englanninkielisiin työpajoihin voi kuka tahansa osallistua, mutta niihin varataan kiintiöt sellaisille, jotka eivät pärjää suomen kielellä. Lauantai-iltapäivän seminaariohjelmiin ilmoittaudutaan etukäteen tapahtumaan ilmoittautuneille lähetettävän linkin kautta. Ohjelmat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tapahtumassa voi tiedustella vapaita paikkoja perjantaina tai lauantaina aamupäivällä.

Johtajuuseminaarin teemalaaksot

Parempaa johtajuutta teeman alla pohditaan hyvää johtajuutta sen eri näkökulmista; Miten  paremmalla johtajuudella saa yrityksen, partiolippukunnan tai koko Suomen kukoistamaan? Mistä luottamus syntyy? Miten innostusta johdetaan ja rohkeutta ruokitaan? Miten arvot huomioidaan johtamisessa? Miten digitaalisuus muuttaa johtamista?

Kovaa osaamista teemassa pohditaan sitä, mitä partio tai muut harrastukset opettavat työelämään varten.  Siellä esimerkiksi pohditaan miten partio valmentaa yrittäjäksi, voidaan hioa cv:tä ja mietitään mitenkä omia ei työelämässä hankittuja taitoja voidaan tehdä näkyväksi; Miten partio on valmentanut yrittäjyyteen tai opettanut organisointikykyä? Miten partiossa oppii Lean johtamista? Miten partiossa opitut taidot näkyvät CV:ssäni? Miten osaamismerkkiä anotaan?

Tulevaisuuden tekijä teemassa pohditaan ja kehitetään niitä taitoja, mitä tulevaisuudessa tarvitaan, oli sitten kyse ihmisten johtamisesta tai teknologian ymmärtämisestä. Siellä esimerkiksi keskustellaan robotisaatiosta, digitalisaatiosta tai vaikkapa itsensä johtamisen taidoista. Miten digitalisaatio muuttaa työelämää? Miten tukea organisaatioiden uudistumista ja kehittymistä? Miten minä rohkaistuisin kokeilemaan uusia asioita?

Eettinen johtajuus teema koskettaa meitä kaikkia joka päivä. Sen teeman alla juhlitaan Suomen luonnon päivää ja pohditaan niin ihmisten johtamista kuin arjessa tehtäviä valintoja.  Miten yritykset ja yhteisöt voivat kantaa oman kortensa kekoon yhteiskuntavastuun näkökulmasta? Miten arvot näkyvät johtamisen kulmakivinä? Voiko arvojen vastaisesta toiminnasta irtisanoa?

Vapaaehtoisten johtaminen teemassa tehdään ristipölytystä toisten vapaaehtoisorganisaatioiden kanssa ja pureudutaan arjen johtamiseen monelta eri näkökulmalta. Maailma muuttuu, pitääkö vapaaehtoistoiminnan muuttua? Miten konflikteja voidaan hallita?  Saako vapaaehtoistoiminnassa olla kunnianhimoa? Miten mentorointi auttaa jaksamaan arjessa?

Teemalaaksojen ohjelmat

Seminaariohjelma on rakennettu monipuoliseksi kokonaisuudeksi, ja tavoitteena on että jokainen yli 18-vuotias partiolainen riippumatta ura- tai koulutustilanteestaan löytää inspiroivaa ohjelmaa ja rakennuspalikoita omaan johtajuuteensa. Tavoitteena on myös, että tutustut muihin osallistujiin ja löydät uusia näkökulmia.

Teemalaaksossa on viidentyyppisiä ohjelmia:

1) Työpaja

Työpajan kesto on 1,5 h. Työpaja on vuorovaikutteinen ja sisältää mahdollisesti keskustelua tai tekemistä ryhmissä. Työpajassa on tarkoitus tutustua aiheen lisäksi toisiin työpajan osallistujiin.

2) Puheet ja paneelikeskustelu

Puolentoista tunnin rupeamassa pääset kuulemaan joko kahta puhujaa tai puhetta sekä paneelikeskustelua. Puhujia on pyydetty varaamaan aikaa myös kysymyksiin, joten mietintämyssy päähän.

3) Saunatyöpaja

Saunatyöpajan aikana nautitaan 1h 30 min ajan saunan kuumasta löylystä ja paljun miedosta lämmöstä. Tavoitteena on tutustua aiheeseen ja toisiin osallistujiin. Tässä vuorovaikutteisessa työpajassa myös kouluttajaa voi hiostaa!

4) Vaellustyöpaja

Vaellustyöpaja kestää n. 2,5 – 3 tuntia. Työpajassa on tarkoitus tutustua aiheen lisäksi toisiin työpajan osallistujiin ja pohtia asioita vaelluksen edetessä. Vaelluksen aikana nautitaan Evon kauniista retkeilymaisemista ja pysähdytään laavulle nauttimaan kahvit. Matka ei ole pitkä, mutta laitathan jalkaasi vaellukseen sopivat kengät. Ota mukaan pikkureppuun juotavaa ja istuinalusta. Vaellustyöpajan jälkeen voit mennä kuuntelemaan isolle lavalle paneelia tai puhujia, jos aikataulu antaa myöden.

5) Melontatyöpaja

Melontatyöpaja kestää n. 2,5 – 3 tuntia. Melomme Evon Pitkänniemenjärvellä ja pysähdymme nuotiolle nauttimaan kahvit. Työpajassa on tarkoitus tutustua aiheen lisäksi toisiin työpajan osallistujiin ja pohtia asioita melontaparin kanssa. Melontamatka ei ole pitkä, mutta oletamme kaikilla työpajaan tulijoilla olevan jonkun verran melontakokemusta, jotta aika ei menisi melonnan harjoitteluun. Ota mukaan pikkureppuun juotavaa ja istuinalusta. Melontatyöpajan jälkeen voi mennä kuuntelemaan isolle lavalle paneelia tai puhujia, jos aikataulu antaa myöden.

Sunnuntainakin tapahtuu!

Sunnuntain ohjelma rakentuu Suomen Partiolaisten ja partiopiirien järjestämän ohjelman sekä tapahtumien torin ympärille. Sunnuntain ohjelmissa voit hakea uusia uria partioelämääsi, tutustua uusiin partiotoiminnan muotoihin tai muuten laajentaa käsitystäsi siitä, mitä kaikkea partio voikaan olla. Tarjolla on myös rennompia sunnuntaiaamuun sopivia työpajoja.

  • 10.00-10.45 seminaariohjelma 3
  • 11.15-12.00 seminaariohjelma 4

1) Paneelikeskustelut

Sunnuntaina järjestetään kaksi paneelia: Suuri arvokeskustelu klo 10.00-10.45 ja Globaalit muuttoliikkeet -paneeli klo 11.15-12.00. Paneeleihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

2) Työpajat

Sunnuntaina järjestetään lisää työpajoja. Työpajan kesto on 45 minuuttia ja ne pidetään klo 10.00-10.45 ja 11.15-12.00. Työpajoihin ilmoittaudutaan paikan päällä. Listat laitetaan ilmoitustaululle lauantaina illalla klo 20.00 ja ilmoittautua voi siihen saakka kun työpajassa on tilaa, tai se on alkamassa. Jos sinulla on joku aihe tai taito, mistä haluaisit pitää työpajan, niin otathan pikaisesti yhteyttä Anna-Leena.sade (at) partio.fi

3) Luottisohjelma

Partiopiirit ja Suomen Partiolaiset järjestävät omille luottamushenkilöilleen tapaamisia. Luottisohjelmanjärjestäjät kutsuvat omaan tapaamiseensa osallistujat itse ja tarkemmat tiedot tilaisuuksista saat järjestäjältä..

4) Tapahtumatori

Tapahtumatorilla voit tavata tuttuja ja mennä tutustumaan torilla pystytettyihin esittelypisteisiin. Jos haluat perustaa esittelypisteen, niin otathan pikaisesti yhteyttä Anna-Leena.sade (at) partio.fi