Aihearkisto: Yleinen

Äänestä parhaat Johtajatulet-sukat!

Johtajatulien neulesuunnittelukilpailuun saapui 13 upeaa sukkamalliehdotusta. Nyt pääset äänestämään voittajaehdotuksen, jonka suunnittelija palkitaan nettilankakaupan lahjakortilla. Kaikki ehdotuksen tehneet palkitaan Johtajatulilla.

Tarkemmat ohjeet Johtajatulien sukkamalleista tulevat ennen tapahtumaa nettisivuillemme johtajatulet.partio.fi ja pääset Tulien tunnelmaan hyvissä ajoin.

Äänestys päättyy 9.7.17 klo 22.00. Äänestämään mars!

Johtajatulien 1. retkikirje on lähetetty ilmoittautuneille!

 

Tervehdys Johtajatulien osallistuja!

Tervetuloa mukaan

Olet tehnyt erinomaisen valinnan päättäessäsi osallistua partiovuoden suurimpaan aikuistapahtumaan. Meitä on jo lähdössä mukaan yli 1700!

Johtajatulien suunnitelmat ovat loppusilausta vaille valmiit. Tapahtuman aikana jokainen osallistuja pääsee myös osallistumaan yhteisen elämyksen rakentamiseen pienen tai isomman vapaaehtoistehtävän kautta. Nämä pikkupestit ovat valittavissa perjantaina saapumisen yhteydessä, eivätkä vaadi mitään ennakkovalmistautumista.

Viikonlopun ohjelma on monipuolinen

Perjantai

 • Saapuminen klo 16 alkaen Evon leirialueelle omaan tahtiin
 • Ohjelmallisia nuotiorinkejä ympäri leirialuetta
 • Iltapalaa nuotioiden äärellä ja keittiöllä

Lauantai

 • Heräämme Suomen luonnon päivän lipunnostoon auringon noustessa
 • Johtajuusseminaarissa metsäluentoja ja työpajoja eri aiheista
 • Päivällisellä Syödään yhdessä tosi ison pöydän ääressä
 • Allsång i Suffan –yhteislaulua
 • Elämysohjelmaa hämärtyvässä metsässä

Sunnuntai

 • Tapahtumien tori, SP:n ja piirien järjestämiä ohjelmia
 • Työpajoja ja elämysohjelmia
 • Yhteinen päätösseremonia ja lounas

Miten voit valmistautua Johtajatulet-elämykseen?

Lauantain johtajuusseminaarin työpajoihin ilmoittaudutaan jo etukäteen. Pääset valitsemaan yhden teema-alueen, ja sen sisältä kaksi mielenkiintoisinta työpajaa tai muuta ohjelmaa, kuten vaikka paneelin. Tarkemmin seminaarin rakenteesta voit lukea nettisivuiltamme: http://johtajatulet.partio.fi/ohjelma/johtajuusseminaarin-ohjelma/

Saat sähköpostiisi maanantaina 26.6. linkin, jonka kautta pääset ilmoittautumaan työpajoihin.  Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vielä kuittauksen valinnoistasi. Tutustu laajaan työpajavalikoimaan etukäteen nettisivuillamme.

Johtajatulet on metsäretki, jossa tarvitset tavallisia retkeilyvälineitä. Ota mukaan teltta itsellesi ja kavereillesi. Tapahtumassa ollaan koko ajan ulkona, joten kannattaa varautua lämpimillä ja sateenkestävillä vaatteilla ja kengillä. Yöpyminen sujuu mukavasti makuupussissa makuualustalla. Tarvitset myös ruokailuvälineet ja muistiinpanovälineet. Työpajat ja puheet järjestetään luonnossa, joten istuinalusta tai leirituoli lisäävät viihtymistä ohjelmissa. Tarkempi pakkauslista saapuu sähköpostitse elokuun alussa toisessa retkikirjeessä.

Nyt on hyvä hetki miettiä saapumista Evolle. Hämeenlinnan keskustaan pääsee julkisilla ja Johtajatulet järjestää omakustanteisen yhteiskuljetuksen perjantaina Hämeenlinnan asemilta ja takaisin Evolta tapahtuman loputtua sunnuntaina. Kannustamme yhteiskuljetuksiin ja kimppakyyteihin rajallisen parkkitilan vuoksi. Osa piireistä onkin jo järjestänyt omia kuljetuksia, joten kysy ihmeessä omalta piiritoimistoltasi. Kyytipörssin löydät osoitteesta http://bit.ly/tulille

30.7. saakka ehdit myös houkuttelemaan kaverisi mukaan tapahtumaan. Muistathan, että osallistujan ei tarvitse olla partiossa. Ilmoittautumaan pääsee osoitteessa kuksaan.fi/14856.

Omaa ilmoittautumistasi ja tuotetilauksia (Johtajatulet-paita, -huppari tai –muki) voit muuttaa Kuksassa 30.7. saakka. Voit vielä tilata tuotteen tai muuttaa tietojasi.

Tarvitsetko erityishuomiota ruokavaliosi kanssa? Keräämme tiedot erityisruokavalioista sähköpostilla osoitteeseen johtajatulet.ruokavaliot@partio.fi. Olethan sähköpostitse yhteydessä, mikäli et ole saanut vastausta viestiisi.

Etukäteen voit fiilistellä tapahtumaa Facebookissa ja Instagramissa #johtajatulet- ja @johtajatulet-tunnuksilla hakemalla. Nettisivuiltamme johtajatulet.partio.filöydät myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Jos valitsit tapahtumailmoittautumisen yhteydessä osallistuvasi kyselyyn Johtajatuliin liittyen, saat myöhemmin sähköpostia, jonka avulla selvitämme tapahtumaan liittyviä odotuksia, keräämme palautetta ja arvioimme Johtajatulien laajempaa vaikutusta partiotoimintaan. Kyselyyn vastaamiseen menee noin viisi minuuttia ja se sujuu mukavasti kahvikuppi toisessa kädessä.

Lisää tietoa Johtajatulista löydät osoitteesta johtajatulet.partio.fi!

Elokuuta innokkaasti odottaen
Johtajatulien ydinryhmän puolesta,
tapahtumajohtajat Joonas Hirn ja Janne Costiander

Risto Siilasmaa ja Bruce Oreck tähdittävät partiolaisten metsässä järjestettävää johtajuusseminaaria

Suomen Partiolaiset Johtajatulet kokoaa metsään 2000 nuorta johtajaa ja kymmeniä oman alansa huippunimiä. Tapahtuma järjestään Hämeenlinnan Evolla 25.-27.8.2017.

Viikonlopun mittaisen johtajuusseminaarin teemana on Parempaa johtajuutta, jota olemme kutsuneet kehittämään kanssamme laajan joukon oman alansa asiantuntijoita. Johtajatulilla puhujina ja kouluttajina nähdään mm. Risto Siilasmaa, Bruce Oreck, Katleena Kortesuo, Leena Mörttinen ja Tero Ojanperä.

Liike-elämän vaikuttaja ja Partiosäätiön hallintoneuvoston puheenjohtaja Risto Siilasmaa lupautui mukaan seminaariin, koska hän näkee partiolaiset tärkeässä asemassa paremman johtajuuden sanansaattajina. Siilasmaan puhuu seminaarissa yrittäjämäisestä johtajuudesta.

”Haasteiden ennakointi ja vankkumaton optimismi auttavat johtamaan mitä tahansa organisaatiota niin helppoina kuin vaikeinakin aikoina.”, Siilasmaa kuvailee omaa johtajuusoppiaan.

”Paremmasta johtajuudesta hyötyy koko yhteiskunta”

Suomen Partiolaiset kouluttaa vuosittain tuhansia nuoria. Partio-ohjelman mukaisesti nuoret saavat kokeilla siipiään ensin pienemmissä oman ryhmän kanssa tehtävissä johtamistehtävissä ja kokemuksen kertyessä on mahdollista edetä haastavampiin tehtäviin.

”Partion vapaaehtoistyössä opitut johtamisen taidot ja jo nuorena saadut kokemukset eivät hyödytä vain partiota vaan partiolaiset tuovat ne mukanaan myös työelämään ja muuhun arkeensa. Paremmasta johtamisesta hyötyy koko yhteiskunta.”, pohtii partiojohtaja Ilmi Salminen, joka toimii Suomen Partiolaisten hallituksessa yhteiskuntasuhteista vastaava jäsenenä.

Lisätietoja Suomen Partiolaisten tiedottaja Elina Kamppari, elina.kamppari@partio.fi, p. 044 2700609

Suomen Partiolaisten hallituksen jäsen Ilmi Salminen, ilmi.salminen@partio.fi, p. 050 3200 280

johtajajatulet.partio.fi

Kuvia median käyttöön

Kuvia Johtajatulilta vuodelta 2015: https://partiokuvia.kuvat.fi/kuvat/Johtajatulet/Johtajatulet+2015/

Kuvia Roihu-leiriltä vuodelta 2017: https://www.flickr.com/photos/roihu2016/

Johtajatulet on Suomen Partiolaisten järjestämä johtajuusseminaari Hämeenlinnan Evolla 25.-27.8.2017. Tapahtumaan odotetaan noin 2000 osallistujaa. Viikonlopun tavoitteena on antaa jokaiselle osallistujalle eväitä parempaan johtajuuteen. Näihin tavoitteisiin päästään paitsi yhdessä tekemällä ja keskustelemalla, myös kiinnostavien ja innostavien johtamisen asiantuntijoiden avulla. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös muut kuin partiolaiset.

Minkä teeman valitset?

Johtajatulille on valittu viisi seminaariohjelman teema-aluetta, joissa käsitellään johtamisaiheita niin vapaaehtoisorganisaatioissa kuin työelämässäkin. Teema-alueet ovat kukin oma laaksonsa ja lauantain iltapäivän ohjelman ajaksi jokainen osallistuja valitsee itselleen oman laakson, johon osallistuu. Kussakin laaksossa on mahdollisuus kuunnella puhujia tai osallistua työpajoihin.

Työpajoja on kahdessa osiossa, ja jokainen osallistuja valitsee itselleen kumpaakin oman mielenkiintonsa mukaan sopivan työpajan. Molemmat työpajat on valittava samasta teema-alueesta. Työpajojen toteutusmuodot voivat olla muutakin kuin katoksen alla työstämista, luvassa on muun muassa vaellus- sauna- ja melontatyöpajoja. Työpajonen lisäksi laaksoissa kuullaan myös  puheita ja paneelikeskusteluja.

 Parempaa johtajuutta teeman alla pohditaan hyvää johtajuutta sen eri näkökulmista; Miten  paremmalla johtajuudella saa yrityksen, partiolippukunnan tai koko Suomen kukoistamaan? Mistä luottamus syntyy? Miten innostusta johdetaan ja rohkeutta ruokitaan? Miten arvot huomioidaan johtamisessa? Miten digitaalisuus muuttaa johtamista?

Kovaa osaamista teemassa pohditaan sitä, mitä partio tai muut harrastukset opettavat työelämään varten.  Siellä esimerkiksi pohditaan miten partio valmentaa yrittäjäksi, voidaan hioa cv:tä ja mietitään mitenkä omia ei työelämässä hankittuja taitoja voidaan tehdä näkyväksi; Miten partio on valmentanut yrittäjyyteen tai opettanut organisointikykyä? Miten partiossa oppii Lean johtamista? Miten partiossa opitut taidot näkyvät CV:ssäni? Miten osaamismerkkiä anotaan?

Tulevaisuuden tekijä teemassa pohditaan ja kehitetään niitä taitoja, mitä tulevaisuudessa tarvitaan, oli sitten kyse ihmisten johtamisesta tai teknologian ymmärtämisestä. Siellä esimerkiksi keskustellaan robotisaatiosta, digitalisaatiosta tai vaikkapa itsensä johtamisen taidoista. Miten digitalisaatio muuttaa työelämää? Miten tukea organisaatioiden uudistumista ja kehittymistä? Miten minä rohkaistuisin kokeilemaan uusia asioita?

Eettinen johtajuus teema koskettaa meitä kaikkia joka päivä. Sen teeman alla juhlitaan Suomen luonnon päivää ja pohditaan niin ihmisten johtamista kuin arjessa tehtäviä valintoja.  Miten yritykset ja yhteisöt voivat kantaa oman kortensa kekoon yhteiskuntavastuun näkökulmasta? Miten arvot näkyvät johtamisen kulmakivinä? Voiko arvojen vastaisesta toiminnasta irtisanoa?

Vapaaehtoisten johtaminen teemassa tehdään ristipölytystä toisten vapaaehtoisorganisaatioiden kanssa ja pureudutaan arjen johtamiseen monelta eri näkökulmalta. Maailma muuttuu, pitääkö vapaaehtoistoiminnan muuttua? Miten konflikteja voidaan hallita?  Saako vapaaehtoistoiminnassa olla kunnianhimoa? Miten mentorointi auttaa jaksamaan arjessa?

Kaikki laaskot ovat varmasti antoisia kokemuksia, ja huippupuhujia on jokaisessa teemassa. Kannattaa ennakkoluulottomasti valita aiheet oman mielenkiinnon ja oman johtamisen kehittämisen mukaan.

 

Johtajatulet on kaikille aikuisille

Johtajatulet on tarkoitettu ihan kaikille aikuisille – emme katso pestiä tai kokemusta. Voit lähteä tulille yksin, kavereiden kanssa tai vaikka koko johtajiston porukalla. Johtajatulet ovat muun muassa sinulle, joka olet luotsina lippukunnassa, akelan apuna, tai lippukunnanjohtajana, piirissä valmentajana tai vaikka keskusjärjestössä ryhmän puheenjohtajana.  Sekä sinulle, jonka mielestä partiossa on niin hyvä meno, että haluat mukaan, että sinulle josta vuosien jälkeen tuntuu, että voisi palata.

Kysyimme Kaarinan Sädetytöissä toimivalta Anna Kivilältä hänen kokemuksiaan viime Johtajatulista. Anna toimii lippukunnassaan samoajaluotsina. Hän lähti syksyllä 2015 ensimmäisille Johtajatulille päästäkseen vain aikuisille suunniteltuun tapahtumaan. Tapahtumassa ei tarvinnut vahtia nuorempia ja huolehtia muiden hampaidenpesusta.

Anna oli tyytyväinen Johtajatuliin, sillä kaikki järjestelyt oli mietitty aikuisia ajatellen. Evolla oli paljon porukkaa ja tapahtuma tuntui isolta johtisrentoutukselta. Lauantain iltaohjelmissa sai joko rentoutua tai ravata aktiviteeteissa mielensä mukaan.

Työpajoissa oli paljon eri teemoja valittavana. Anna kertoo saaneensa vinkkejä luotsipestiinsä ja palkkatyöhönsä. Erityisesti hän nostaa esiin osaamisen tunnistamisen, jota on opettanut myös samoajilleen. Oman ryhmänsä kanssa hän on miettinyt mm. työnhakuun liittyviä juttuja. ”Parasta Johtajatulilla oli aito keskustelu ja hyvät pohdinnat – oli tosi kiva tapahtuma!” Anna summaa.

Tälläkin kertaa Johtajatulilla on luvassa ainakin uuden oppimista, oivalluksia ja rentoilua. Tervetuloa siis mukaan koko lippukunnan johtajiston voimin! Johtajatulet on  mainio keino lippukunnille ”ulkoistaa” johtajahuolto. Ajatelkaa nyt – aikuisten oma metsäretki, jossa kukaan teistä ei ole kokkausvuorossa tai suunnitteluvastuussa!
Ilmoittautua voi jo tänään http://kuksaan.fi/14856.

Ilmoittautumalla viimeistään 2.5. hyödynnätte edullisemman earlybird-hinnan 60 euroa. Tämän jälkeen hinta on normaali 75 euroa. Ilmoittautuminen jatkuu aina 30.7. saakka, omia tietojaan voi myös muokata siihen asti.

Johtajatulien ilmoittautuminen on nyt auki!

Nyt sitä saa, nimittäin ilmoittautua aikuisten omaan partiotapahtumaan Johtajatulille. Klikkaa kuksaan.fi/14856 ja ilmoittaudu heti.

Early bird -ilmoittautuminen on käynnissä aina 2.5. asti, hintaan 60 euroa, sen jälkeen ilmoittautuminen tapahtuu normaalilla hinnalla 75 euroa aina 30.7. asti. Lisää tietoa ilmoittautumisesta sekä peruutusehdot täältä . Huiput tuotteet näet täältä

Seminaariohjelman teemat on julkaistu

Johtajatulien seminaariohjelma lauantaina 26.8.2017 on rakennettu yhteisen aloituksen, yhteisten puheenvuorojen ja iltapäivän työpaja-työskentelyn ympärille.

Olemme valinneet seuraavat teemat, joita työpajat ja puheenvuorot konkretisoivat:

 • Parempaa johtamista – Miten Suomi saadaan nousuun paremman johtamisen avulla?
 • Kovaa osaamista – Miten partiossa opittuja taitoja voi hyödyntää työelämässä?
 • Tulevaisuuden tekijä – Mitä taitoja meidän pitää oppia tulevaisuutta varten?
 • Eettinen johtajuus – Miten johtamalla voidaan yrityksiä ohjata eettisemmille vesille?
 • Vapaaehtoisten johtaminen – Mitä vapaaehtoisten johtaminen on arjessa? Miten se muuttuu tulevaisuudessa?

Lauantain aikataulu

Lauantain aamupäivällä aloitamme yhdessä kovatasoisten pääpuhujien puheenvuorojen parissa. Iltapäivällä jokainen jalkautuu haluamaansa teemalaaksoon. Teemalaaksoissa voit mennä sekä kuulemaan pääpuhujien puheenvuoroja että osallistua valitsemiisi työpajoihin.

Seminaariohjelmaa rakennetaan monipuoliseksi kokonaisuudeksi, ja tavoitteena on että jokainen yli 18-vuotias partiolainen riippumatta ura- tai koulutustilanteestaan löytää inspiroivaa ohjelmaa ja rakennuspalikoita omaan johtajuuteensa. Seminaariohjelman työpajoissa kattoteemat jalostuvat konkreettisemmiksi näkökulmiksi ja laadukkaaksi yhdessä oppimiseksi ja ajatustenvaihdoksi.

Sunnuntainakin tapahtuu!

Sunnuntain ohjelma rakentuu erilaisten SP:n ja piirien eri organisaatioiden järjestämän ohjelman, sekä tapahtumien torin ympärille, joiden avulla voi myös hakea uusia uria partioelämäänsä, tutustua uusiin partiotoiminnan muotoihin tai muuten laajentaa käsitystään siitä, mitä kaikkea partio voikaan olla.

Tarjolla on myös rennompia sunnuntaiaamuun sopivia työpajoja ja elämysohjelmia.

Johtajatulien ydinryhmä

Johtajatulien ydinryhmä on aloittanut pesteissään tammikuussa ja ensimmäiset kokouksetkin on pidetty. Ydinryhmään kuuluvat:

Tapahtuman johtajat: Janne Costiander ja Joonas Hirn
Palvelusta vastaavat: Pia Heiskanen ja Lauri Takala
Myynnistä huolehtii Samuli Korhonen
Seminaariohjelmaa suunnittelevat Kirsi Lehto ja Tuomas Huokuna
Elämyksiä tuottavat Aura Suviranta ja Aura Pajamo
Markkinointia ja viestintää koordinoivat Verna Piitulainen ja Kristina Lagerroos