Aihearkisto: Yleinen

Seminaaripäivän innostavat puheet ja työpajat tarjosivat 100 mahdollisuutta oppia

Aamun aluksi päivän pääpuhujat johdattivat meitä paremman johtajuuden, ja ennenkaikkea uskaltamisen ja hyvä itseluottamuksen teemoihin. Pääpuhujat Risto Siilasmaa, Peter Vesterbacka, Bruce Oreck ja Suvi Haimi jakoivat osallistujille luottamusta omaan johtamiseen ja rohkeutta uskoa suuriin unelmiin.

”Hyvä johtaminen perustuu aina hyvää itsetuntemukseen. Sen lisäksi parhaita johtajia yhdistää kyky sytyttää muita”, muistutti Risto Siilasmaa. Ja jaksoi pitää positiivista mieltä yllä huolimatta ylle langenneesta rankkasateesta.

Peter Vesterbacka peräänkuulutti oikeanlaista asennetta. ”Olemme hyviä olemaan turhan vaatimattomia. Uskaltakaa tehdä, olkaa rohkeita, asettakaa tavoitteet korkealle! Mikään ei ole mahdotonta”, kannusti Vesterbacka.

Puheiden jälkeen oli aika taas hetken aikaa hengähtää, nauttia lounasta ja sen jälkeen siirtyä kohti iltapäivän työpajoja ja paneelikeskusteluita. Keskustelut jatkuivat työpajoissa, joissa erilaisista johtajuusteemoista alustivat esimerkiksi Irja Askola, Tommi Laitio, Leena Mörttinen ja Ville Tolvanen. Sen sijaan että oltaisiin tyydytty vain istumaan ja keskustelemaan työpajoissa pohdittiin asioita myös saunoen, vaeltaen tai vaikkapa askarrellen.

Päivän päätteeksi kokoonnuttiin kaikki yhteen 400 metristen pöytien ääreen syömään yhdessä Suomen luonnon kunniaksi. Herkkuaterian jälkeen oli hetki aikaa hengähtää ennenkuin ryhdytään tunnelmoimaan hämärtyvässä illassa ensin yhteislaulun ja myöhemmin bändin tahdissa. Tai aina voi suunnistaa, tai leikkiä, tai lähteä vaikka kuutamomelomaan 🙂

Toinen leirikirje on lähetty osallistujille

Johtajatulet syttyvät ihan kohta Evolla! 

Nuotion loimu, maailman parantaminen kahvilassa ja johtajuuspohdinnat työpajoissa odottavat nurkan takana. Me Johtajatulien järjestäjät odotamme jo innolla tapahtuman alkua. Tästä kirjeestä ja nettisivuiltamme (johtajatulet.partio.fi) löydät tärkeimmät valmistautumisohjeet Johtajatulille. 

Vinkkejä viihtymiseen 

Johtajatulet on aikuisten metsäretki, jossa majoitutaan omissa teltoissa. Kavereiden kanssa kannattaa toki sopia yhteismajoitteesta oli se sitten vaellusteltta, laavu

tai lippukunnan puolijoukkueteltta. Vietämme kaiken ajan ulkona, joten tähänastisen kesän perusteella kannattaa mukaan varata erityisen paljon lämmintä ja vedenpitävää vaatetta. 

Kännyköiden lataamiseen ei Johtajatulilla ole mahdollisuutta. Jos tiedät, että somepäivitykset voivat tyhjentää akun, ota oma virtapankki mukaan. 

Johtatulien Café Halla tarjoaa perjantai-illasta lähtien virvokkeita, kahvia ja pientä purtavaa. Maksu onnistuu kortilla, mutta varmuuden vuoksi mukaan kannattaa varata myös pientä taskurahaa. 

Johtajatulilla on paikalla pääosin täysikäisiä. Siitä huolimatta tapahtumassa vallitsee alkoholin ja tupakoinnin suhteen sama linja kuin muissakin partiotapahtumissa. Johtajatulet on täysin alkoholiton tapahtuma, ja tupakointi tapahtuu vain niille varatuissa paikoissa. 

Miten saavun paikalle? 

Johtajatulille saapuu perjantai-iltana yli 2 000 ihmistä eri puolilta Suomea. Jonoa syntyy varmasti, ja siksi suosittelemmekin saapumaan Evolle yhteiskuljetuksin. Johtajatulet järjestää edullisia yhteiskuljetuksia Hämeenlinnan asemilta ja piirit järjestävät omia yhteiskuljetuksia, joiden tiedot on kerätty nettisivuillemme: 

 http://johtajatulet.partio.fi/osallistujalle/saapuminen/ 

Yhteiskuljetuksiin Hml-Evo-Hml tulee ilmoittautua 21.8. mennessä, ja piirien kyyteihin heidän ohjeidensa mukaisesti. 

Evolla on parkkipaikkoja rajallinen määrä, joten kimppakyydit ovat poikaa. Yhteinen kyytipörssi löytyy osoitteesta tiny.cc/kyyti-tulille.   

Ajo-ohjeet perille löytää, kun määrittelee määränpääksi Rahtijärventie 121, Evo. Perille on opastus Padasjoentieltä (53). 

Johtajatulet onnistuvat, kun teemme yhdessä 

Tapahtumaviikonlopun aikana jokaisella on mahdollisuus osallistua Johtajatulien toteuttamiseen pienellä palvelutehtävällä. Nämä palvelutehtävät ovat tarjolla perjantaina saapumisen yhteydessä ja niistä voi valita mieleisensä.  

Tehtäviin ei tarvitse valmistautua erityisesti etukäteen – riittää, että saavut paikalle. Palvelutehtävänä voi olla esim. ruuanjakoa, saunanlämmitystä tai vaikka pimeäleikkien vetämistä. Jos jokin on rempallaan, saa koskea ja korjata. Jos jokin harmittaa tai ei toimi, eikä omasta työkalupakista löydy ratkaisua, vinkkaa meille toimistoteltalla, niin yritetään hoitaa harmi kuntoon. Kun teemme kaikki yhdessä vähän, saamme aikaan paljon kivaa. 

Tapahtuman aikataulu ja ohjelma 

Perjantaina 25.8. kello 16.00 Evon portit aukeavat, saapuminen ja ilmoittautuminen omaan tahtiin tapahtuma-alueelle voi alkaa. Saavuttuasi alueelle käy ilmoittautumassa Infolla, josta saat tapahtumarannekkeen ja käsiohjelman.  Perjantai-ilta hämärtyy ohjelmallisten nuotiorinkien ääressä.  

 • Osallistumismaksusi ja mahdolliset tilaamasi Johtajatulet-tuotteet tulee olla maksettuna saapuessasi tapahtumaan. Lasku on tullut sinulle sähköpostilla, verkkolaskuna tai paperisena, löydät laskun myös Kuksasta omista tiedoistasi Laskut-välilehdeltä. Saat maksamasi tuotteet ilmoittautumisen yhteydessä. 

Lauantaiaamuna voit herätä Suomen Luonnon päivään lipunnostoon aamun sarastaessa. Seminaariohjelma kokoaa Johtajatulet-väen yhteen aamupäiväksi ja iltapäivällä rakennamme parempaa johtajuutta kunkin itse valitsemissa työpajoissa. 

 • Muista ilmoittautua lauantain työpajoihin 20.8. mennessä, jos et sitä ole vielä tehnyt. Yli puolessa työpajoista on edelleen tilaa, joten valinnanvaraa riittää. Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät osoitteesta http://johtajatulet.partio.fi/ilmoittaudu-tyopajoihin/. Sunnuntain työpajoihin ilmoittaudutaan Evolla Infossa lauantaiaamusta alkaen.

Lauantaina päivällisellä Syödään yhdessä saman pöydän ääressä Leirisuoralla. Illan elämysohjelma alkaa Allsång i Evois –yhteislaulutilaisuudesta jatkuen aina myöhäisiin aktiviteetteihin.  

Sunnuntaina on aamupäivällä tarjolla monenlaisia työpajoja ja partiopiirien ja Suomen Partiolaisten toteuttamia ohjelmia. Klo 12.30 kokoonnumme kaikki yhteen Johtajatulien päätökseen ja kello 13 on tarjolla lounasta, johon päättyy varsinainen Johtajatulien ohjelma. Piirien ja muiden ryhmien ohjelmaa on tarjolla kunkin ohjeistamalla tavalla. Viimeisten palvelutehtävien jälkeen tapahtuma-alue on purettu ja klo 15 Evo hiljenee. 

Viikonlopun aikataulu saattaa jonkin verran elää. Ajantasainen tieto löytyy Tulien sivuilta osoitteesta http://johtajatulet.partio.fi/ohjelma/johtajatulien-aikataulu/ 

Mitä mukaan? 

Pakkaa Johtajatulille mukaan samat kamat kuin muillekin retkille. Olemme koko ajan ulkona. 

 • Työpajailmoittautumisesi, jotta osaat suunnata oikeisiin pajoihin lauantaina 
 • Partiohuivi (jos on) 
 • Vaatteet ja kengät, joissa olet valmis helteeseen, kylmään ja sateeseen 
 • Makuupussi ja –alusta 
 • Majoite tai paikka majoitteessa 
 • Ruokailuvälineet (rikkoutumattomat lautanen, muki, haarukka, lusikka ja veitsi mieluiten kangaspussissa), kaksi mukia Syödään yhdessä -päivällistä varten 
 • Juomapullo 
 • Otsalamppu 
 • Puukko 
 • Tulitikut 
 • Pieni päiväreppu 
 • Jakkara / istuinalusta (työpajat järjestetään luonnossa, jossa istuinpakkoja tarjoavat kivet ja kannot) 
 • Omat ensiapuvälineet ja lääkkeet 
 • Henkilökohtaiset hygieniavälineet. Evolla täytyy käyttää biohajoavia pesuaineita. 
 • Kello 
 • Muistiinpanovälineet (analogiset) 
 • Tarkista työpajasi kuvauksista tarkemmat valmistautumisohjeet (esim. vaellus-, sauna- tai melontatyöpaja) 

Halutessasi myös: 

 • Johtajatulet-sukat valmiina tai keskeneräisinä
 • Neulepuikot ja langat Johtajatulet-sukkia varten (erityisesti, jos tulet knit-a-long-nuotiolle)
 • Partioasu
 • Vartion tai kämpän päiväkirja luettavaksi ääneen, jos osallistut Päiväkirjaklubille
 • Kompassi ja hyvä otsalamppu yösuunnistukseen sekä 4 e karttaa varten
 • Puu- tai nahkaesine polttomerkittäväksi Johtajatulien logolla (myynnissä myös nahka-avaimenperäpohjia 2 e/kpl)
 • Laulukirja (OEK)
 • Soitin
 • Riippumatto
 • Hyttysmyrkky
 • Omaa evästä perjantai-iltaan
 • Lautapelejä tai korttipelejä Peli-iltanuotiota varten
 • Pyyhe ja uima-asu, saunavarusteet
 • Oma virtapankki (Evolla ei ole latausmahdollisuutta)
 • Rahaa ja/tai kortti kahvilan houkutuksiin

Vastauksia moniin kysyttyihin kysymyksiin ja tarkemmat kuvaukset ohjelmista löytyvät Tulien sivuilta osoitteesta johtajatulet.partio.fi. Tervetuloa myös jo etukäteisfiilistelemään Facebookiin ja Instagramiin tunnuksilla #johtajatulet ja @johtajatulet. 

Ilmoittautuminen päättyi, Johtajatulille osallistujia yli 2 000

Johtajatulille ilmoittautuminen päättyi 30.7. ja mukaan on lähdössä yli 2 000 vaeltajaa ja aikuista ympäri Suomen.

Kaikki mukaan ilmoittautuneet voivat valita viikonlopun ohjelmatarjonnasta itselleen sopivat työpajat lauantaiksi ja sunnuntaiksi. Työpajailmoittautuminen on avoinna 20.8. saakka. Sen jälkeen vapaita paikkoja voi kysellä perjantaina tapahtumaan saapuessa. Käy valitsemassa mieleisesi!

Toinen retkikirje lähetetään kaikille ilmoittautuneille kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Lämmintä elokuuta!

Ilmoittautuminen päättyy 30.7.

Johtajatulien ilmoittautuminen päättyy 30.7 sunnuntaina. Sunnuntaihin asti on aikaa myös muokata omaa ilmoittautumistaan, jos esimerkiksi haluaa tilata lisää tuotteita, päivittää allergiatietojaan tai jostain syystä perua ilmoittautumisensa.

llmoittautumislinkki löytyy osoitteesta kuksaan.fi/14856

Kun ilmoittatuminen on tehty, on aika valita kiinnostavimmat työpajat. Valikoima löytyy täältä: http://johtajatulet.partio.fi/ilmoittaudu-tyopajoihin/

 

Johtajatulien 1. retkikirje on lähetetty ilmoittautuneille!

Tervehdys Johtajatulien osallistuja!

Tervetuloa mukaan

Olet tehnyt erinomaisen valinnan päättäessäsi osallistua partiovuoden suurimpaan aikuistapahtumaan. Meitä on jo lähdössä mukaan yli 1700!

Johtajatulien suunnitelmat ovat loppusilausta vaille valmiit. Tapahtuman aikana jokainen osallistuja pääsee myös osallistumaan yhteisen elämyksen rakentamiseen pienen tai isomman vapaaehtoistehtävän kautta. Nämä pikkupestit ovat valittavissa perjantaina saapumisen yhteydessä, eivätkä vaadi mitään ennakkovalmistautumista.

Viikonlopun ohjelma on monipuolinen

Perjantai

 • Saapuminen klo 16 alkaen Evon leirialueelle omaan tahtiin
 • Ohjelmallisia nuotiorinkejä ympäri leirialuetta
 • Iltapalaa nuotioiden äärellä ja keittiöllä

Lauantai

 • Heräämme Suomen luonnon päivän lipunnostoon auringon noustessa
 • Johtajuusseminaarissa metsäluentoja ja työpajoja eri aiheista
 • Päivällisellä Syödään yhdessä tosi ison pöydän ääressä
 • Allsång i Suffan –yhteislaulua
 • Elämysohjelmaa hämärtyvässä metsässä

Sunnuntai

 • Tapahtumien tori, SP:n ja piirien järjestämiä ohjelmia
 • Työpajoja ja elämysohjelmia
 • Yhteinen päätösseremonia ja lounas

Miten voit valmistautua Johtajatulet-elämykseen?

Lauantain johtajuusseminaarin työpajoihin ilmoittaudutaan jo etukäteen. Pääset valitsemaan yhden teema-alueen, ja sen sisältä kaksi mielenkiintoisinta työpajaa tai muuta ohjelmaa, kuten vaikka paneelin. Tarkemmin seminaarin rakenteesta voit lukea nettisivuiltamme: http://johtajatulet.partio.fi/ohjelma/johtajuusseminaarin-ohjelma/

Saat sähköpostiisi maanantaina 26.6. linkin, jonka kautta pääset ilmoittautumaan työpajoihin.  Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vielä kuittauksen valinnoistasi. Tutustu laajaan työpajavalikoimaan etukäteen nettisivuillamme.

Johtajatulet on metsäretki, jossa tarvitset tavallisia retkeilyvälineitä. Ota mukaan teltta itsellesi ja kavereillesi. Tapahtumassa ollaan koko ajan ulkona, joten kannattaa varautua lämpimillä ja sateenkestävillä vaatteilla ja kengillä. Yöpyminen sujuu mukavasti makuupussissa makuualustalla. Tarvitset myös ruokailuvälineet ja muistiinpanovälineet. Työpajat ja puheet järjestetään luonnossa, joten istuinalusta tai leirituoli lisäävät viihtymistä ohjelmissa. Tarkempi pakkauslista saapuu sähköpostitse elokuun alussa toisessa retkikirjeessä.

Nyt on hyvä hetki miettiä saapumista Evolle. Hämeenlinnan keskustaan pääsee julkisilla ja Johtajatulet järjestää omakustanteisen yhteiskuljetuksen perjantaina Hämeenlinnan asemilta ja takaisin Evolta tapahtuman loputtua sunnuntaina. Kannustamme yhteiskuljetuksiin ja kimppakyyteihin rajallisen parkkitilan vuoksi. Osa piireistä onkin jo järjestänyt omia kuljetuksia, joten kysy ihmeessä omalta piiritoimistoltasi. Kyytipörssin löydät osoitteesta http://bit.ly/tulille

30.7. saakka ehdit myös houkuttelemaan kaverisi mukaan tapahtumaan. Muistathan, että osallistujan ei tarvitse olla partiossa. Ilmoittautumaan pääsee osoitteessa kuksaan.fi/14856.

Omaa ilmoittautumistasi ja tuotetilauksia (Johtajatulet-paita, -huppari tai –muki) voit muuttaa Kuksassa 30.7. saakka. Voit vielä tilata tuotteen tai muuttaa tietojasi.

Tarvitsetko erityishuomiota ruokavaliosi kanssa? Keräämme tiedot erityisruokavalioista sähköpostilla osoitteeseen johtajatulet.ruokavaliot@partio.fi. Olethan sähköpostitse yhteydessä, mikäli et ole saanut vastausta viestiisi.

Etukäteen voit fiilistellä tapahtumaa Facebookissa ja Instagramissa #johtajatulet- ja @johtajatulet-tunnuksilla hakemalla. Nettisivuiltamme johtajatulet.partio.fi löydät myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Jos valitsit tapahtumailmoittautumisen yhteydessä osallistuvasi kyselyyn Johtajatuliin liittyen, saat myöhemmin sähköpostia, jonka avulla selvitämme tapahtumaan liittyviä odotuksia, keräämme palautetta ja arvioimme Johtajatulien laajempaa vaikutusta partiotoimintaan. Kyselyyn vastaamiseen menee noin viisi minuuttia ja se sujuu mukavasti kahvikuppi toisessa kädessä.

Lisää tietoa Johtajatulista löydät osoitteesta johtajatulet.partio.fi!

Elokuuta innokkaasti odottaen
Johtajatulien ydinryhmän puolesta,
tapahtumajohtajat Joonas Hirn ja Janne Costiander

Risto Siilasmaa ja Bruce Oreck tähdittävät partiolaisten metsässä järjestettävää johtajuusseminaaria

Suomen Partiolaiset Johtajatulet kokoaa metsään 2000 nuorta johtajaa ja kymmeniä oman alansa huippunimiä. Tapahtuma järjestään Hämeenlinnan Evolla 25.-27.8.2017.

Viikonlopun mittaisen johtajuusseminaarin teemana on Parempaa johtajuutta, jota olemme kutsuneet kehittämään kanssamme laajan joukon oman alansa asiantuntijoita. Johtajatulilla puhujina ja kouluttajina nähdään mm. Risto Siilasmaa, Bruce Oreck, Katleena Kortesuo, Leena Mörttinen ja Tero Ojanperä.

Liike-elämän vaikuttaja ja Partiosäätiön hallintoneuvoston puheenjohtaja Risto Siilasmaa lupautui mukaan seminaariin, koska hän näkee partiolaiset tärkeässä asemassa paremman johtajuuden sanansaattajina. Siilasmaan puhuu seminaarissa yrittäjämäisestä johtajuudesta.

“Haasteiden ennakointi ja vankkumaton optimismi auttavat johtamaan mitä tahansa organisaatiota niin helppoina kuin vaikeinakin aikoina.”, Siilasmaa kuvailee omaa johtajuusoppiaan.

”Paremmasta johtajuudesta hyötyy koko yhteiskunta”

Suomen Partiolaiset kouluttaa vuosittain tuhansia nuoria. Partio-ohjelman mukaisesti nuoret saavat kokeilla siipiään ensin pienemmissä oman ryhmän kanssa tehtävissä johtamistehtävissä ja kokemuksen kertyessä on mahdollista edetä haastavampiin tehtäviin.

“Partion vapaaehtoistyössä opitut johtamisen taidot ja jo nuorena saadut kokemukset eivät hyödytä vain partiota vaan partiolaiset tuovat ne mukanaan myös työelämään ja muuhun arkeensa. Paremmasta johtamisesta hyötyy koko yhteiskunta.”, pohtii partiojohtaja Ilmi Salminen, joka toimii Suomen Partiolaisten hallituksessa yhteiskuntasuhteista vastaava jäsenenä.

Lisätietoja Suomen Partiolaisten tiedottaja Elina Kamppari, elina.kamppari@partio.fi, p. 044 2700609

Suomen Partiolaisten hallituksen jäsen Ilmi Salminen, ilmi.salminen@partio.fi, p. 050 3200 280

johtajajatulet.partio.fi

Kuvia median käyttöön

Kuvia Johtajatulilta vuodelta 2015: https://partiokuvia.kuvat.fi/kuvat/Johtajatulet/Johtajatulet+2015/

Kuvia Roihu-leiriltä vuodelta 2017: https://www.flickr.com/photos/roihu2016/

Johtajatulet on Suomen Partiolaisten järjestämä johtajuusseminaari Hämeenlinnan Evolla 25.-27.8.2017. Tapahtumaan odotetaan noin 2000 osallistujaa. Viikonlopun tavoitteena on antaa jokaiselle osallistujalle eväitä parempaan johtajuuteen. Näihin tavoitteisiin päästään paitsi yhdessä tekemällä ja keskustelemalla, myös kiinnostavien ja innostavien johtamisen asiantuntijoiden avulla. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös muut kuin partiolaiset.

Minkä teeman valitset?

Johtajatulille on valittu viisi seminaariohjelman teema-aluetta, joissa käsitellään johtamisaiheita niin vapaaehtoisorganisaatioissa kuin työelämässäkin. Teema-alueet ovat kukin oma laaksonsa ja lauantain iltapäivän ohjelman ajaksi jokainen osallistuja valitsee itselleen oman laakson, johon osallistuu. Kussakin laaksossa on mahdollisuus kuunnella puhujia tai osallistua työpajoihin.

Työpajoja on kahdessa osiossa, ja jokainen osallistuja valitsee itselleen kumpaakin oman mielenkiintonsa mukaan sopivan työpajan. Molemmat työpajat on valittava samasta teema-alueesta. Työpajojen toteutusmuodot voivat olla muutakin kuin katoksen alla työstämista, luvassa on muun muassa vaellus- sauna- ja melontatyöpajoja. Työpajonen lisäksi laaksoissa kuullaan myös  puheita ja paneelikeskusteluja.

 Parempaa johtajuutta teeman alla pohditaan hyvää johtajuutta sen eri näkökulmista; Miten  paremmalla johtajuudella saa yrityksen, partiolippukunnan tai koko Suomen kukoistamaan? Mistä luottamus syntyy? Miten innostusta johdetaan ja rohkeutta ruokitaan? Miten arvot huomioidaan johtamisessa? Miten digitaalisuus muuttaa johtamista?

Kovaa osaamista teemassa pohditaan sitä, mitä partio tai muut harrastukset opettavat työelämään varten.  Siellä esimerkiksi pohditaan miten partio valmentaa yrittäjäksi, voidaan hioa cv:tä ja mietitään mitenkä omia ei työelämässä hankittuja taitoja voidaan tehdä näkyväksi; Miten partio on valmentanut yrittäjyyteen tai opettanut organisointikykyä? Miten partiossa oppii Lean johtamista? Miten partiossa opitut taidot näkyvät CV:ssäni? Miten osaamismerkkiä anotaan?

Tulevaisuuden tekijä teemassa pohditaan ja kehitetään niitä taitoja, mitä tulevaisuudessa tarvitaan, oli sitten kyse ihmisten johtamisesta tai teknologian ymmärtämisestä. Siellä esimerkiksi keskustellaan robotisaatiosta, digitalisaatiosta tai vaikkapa itsensä johtamisen taidoista. Miten digitalisaatio muuttaa työelämää? Miten tukea organisaatioiden uudistumista ja kehittymistä? Miten minä rohkaistuisin kokeilemaan uusia asioita?

Eettinen johtajuus teema koskettaa meitä kaikkia joka päivä. Sen teeman alla juhlitaan Suomen luonnon päivää ja pohditaan niin ihmisten johtamista kuin arjessa tehtäviä valintoja.  Miten yritykset ja yhteisöt voivat kantaa oman kortensa kekoon yhteiskuntavastuun näkökulmasta? Miten arvot näkyvät johtamisen kulmakivinä? Voiko arvojen vastaisesta toiminnasta irtisanoa?

Vapaaehtoisten johtaminen teemassa tehdään ristipölytystä toisten vapaaehtoisorganisaatioiden kanssa ja pureudutaan arjen johtamiseen monelta eri näkökulmalta. Maailma muuttuu, pitääkö vapaaehtoistoiminnan muuttua? Miten konflikteja voidaan hallita?  Saako vapaaehtoistoiminnassa olla kunnianhimoa? Miten mentorointi auttaa jaksamaan arjessa?

Kaikki laaskot ovat varmasti antoisia kokemuksia, ja huippupuhujia on jokaisessa teemassa. Kannattaa ennakkoluulottomasti valita aiheet oman mielenkiinnon ja oman johtamisen kehittämisen mukaan.

 

Johtajatulet on kaikille aikuisille

Johtajatulet on tarkoitettu ihan kaikille aikuisille – emme katso pestiä tai kokemusta. Voit lähteä tulille yksin, kavereiden kanssa tai vaikka koko johtajiston porukalla. Johtajatulet ovat muun muassa sinulle, joka olet luotsina lippukunnassa, akelan apuna, tai lippukunnanjohtajana, piirissä valmentajana tai vaikka keskusjärjestössä ryhmän puheenjohtajana.  Sekä sinulle, jonka mielestä partiossa on niin hyvä meno, että haluat mukaan, että sinulle josta vuosien jälkeen tuntuu, että voisi palata.

Kysyimme Kaarinan Sädetytöissä toimivalta Anna Kivilältä hänen kokemuksiaan viime Johtajatulista. Anna toimii lippukunnassaan samoajaluotsina. Hän lähti syksyllä 2015 ensimmäisille Johtajatulille päästäkseen vain aikuisille suunniteltuun tapahtumaan. Tapahtumassa ei tarvinnut vahtia nuorempia ja huolehtia muiden hampaidenpesusta.

Anna oli tyytyväinen Johtajatuliin, sillä kaikki järjestelyt oli mietitty aikuisia ajatellen. Evolla oli paljon porukkaa ja tapahtuma tuntui isolta johtisrentoutukselta. Lauantain iltaohjelmissa sai joko rentoutua tai ravata aktiviteeteissa mielensä mukaan.

Työpajoissa oli paljon eri teemoja valittavana. Anna kertoo saaneensa vinkkejä luotsipestiinsä ja palkkatyöhönsä. Erityisesti hän nostaa esiin osaamisen tunnistamisen, jota on opettanut myös samoajilleen. Oman ryhmänsä kanssa hän on miettinyt mm. työnhakuun liittyviä juttuja. ”Parasta Johtajatulilla oli aito keskustelu ja hyvät pohdinnat – oli tosi kiva tapahtuma!” Anna summaa.

Tälläkin kertaa Johtajatulilla on luvassa ainakin uuden oppimista, oivalluksia ja rentoilua. Tervetuloa siis mukaan koko lippukunnan johtajiston voimin! Johtajatulet on  mainio keino lippukunnille “ulkoistaa” johtajahuolto. Ajatelkaa nyt – aikuisten oma metsäretki, jossa kukaan teistä ei ole kokkausvuorossa tai suunnitteluvastuussa!
Ilmoittautua voi jo tänään http://kuksaan.fi/14856.

Ilmoittautumalla viimeistään 2.5. hyödynnätte edullisemman earlybird-hinnan 60 euroa. Tämän jälkeen hinta on normaali 75 euroa. Ilmoittautuminen jatkuu aina 30.7. saakka, omia tietojaan voi myös muokata siihen asti.